Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com (Patricia Brennan: Gemini)

Kép: pinterest.com (Patricia Brennan: Gemini)

Péntek délután a Nap átlép az Ikrek zodiákusi jelébe (és nem, a Nap nem szokott visszafordulni, tehát ez komoly). Egyrészt köszönet Veres Móninak, amiért emlékeztetett arra, hogy a hét második felében a Nap a Fiastyúknál halad a csillagos égbolton – a pünkösdi írás nélkül ezt csúnyán benéztem volna. A Fiastyúk hatása az általános termékenység, a teremtőerők aktiválódása, a bőség (az aktív, általunk cselekvően létrehozott bőség) megélésének lehetősége.

Másrészt az Ikrek minőségről: az előttünk álló hónapban a kommunikáció és a megismerés vágya kerül előtérbe. Az Ikrek havában feléled bennünk az igény a jövésmenésre, továbbá jellemző lehet a fokozott kíváncsiság, amely azonban nem mindig tartós, és nem mindig ás a dolgok mélyére. Most inkább az a lényeg, hogy minél több dologról tudjunk meg egy-egy csipetnyit. Bár ez a minőség hajlamosít arra, hogy bele-belekapdossunk ebbe-abba, azért az egyéb bolygóállások (például a Jupiternek és a Neptunusznak a szembenállása, vagy a két bölcsesség-bolygónak a teremtő kapcsolata) azért előidézhet szellemi (és/vagy érzelmi) mélyfúrásokat is.

Kapcsolataink közül komolyabb figyelmet érdemelnek mostanság a testvér-kapcsolatok (akár biológiai, akár lelki értelemben). Egyébként is hasznos, ha az ember maga köré gyűjti a lélek szerinti családját, és ebben a támogató közegben lát változ(tat)áshoz.

Pálcák a kézben, áldás az úton.