Oldal kiválasztása
Kép: cosmicpsychic.com (Full Moon in Gemini)

Kép: cosmicpsychic.com (Full Moon in Gemini)

Szombaton egyrészt Nap-Mars szembenállás (ez az állás fémjelzi az egész hétvégét), másrészt Hold-Mars együttállással ízesített telihold. Ez némileg hisztiztető energetika, úgyhogy türelem, türelem!

Szombaton – a nap második felében – a Hold együtt áll a Marssal. Ez önmagában is komoly lelki energiákat ad a mindennapokhoz. Mondhatnám úgy is, hogy szenvedélyt, hangulat-ingadozásokat, erőteljes érzelmi hullámokat. No igen, ezzel a függvény-analízis és a gazdaságstatisztika keveset sem tud kezdeni, de attól még hiba lenne a jelenséget en bloc figyelmen kívül hagyni.

Késő este pedig kiteljesedik a Hold, ezért a szombat délutáni növő Hold alatt kiváló ideje van a bőségvarázslatoknak. (Félreértés ne essék: az asztrológusok is tudják, hogy növő Holdnál is eleve ott van az egész Hold, és valójában nem az égitest maga növekszik, hanem csak más megvilágításba kerül. Csak így mondjuk, mert ez egyszerűbbnek tűnik.)

Ez a telihold a tudás minden szintjére való rálátás igényét ébresztheti fel bennünk. A lélek és a szellem kiegészülésének inspirációja ütheti fel a fejét, illetve ideje van minden olyan tevékenységnek, ami a bőség megélését célozza (az anyagi síkon, természetesen). Megint érkezhet tapasztalás arról, hogy minden jelenség az anyagi világban valahol a lélek mélyén, a szenvedélyek táptalajából csírázott elő.

Akkor tehát mi az ésszerű viselkedés? Hm?

Pálcák a kézben, áldás az úton.