Oldal kiválasztása

Kedden délután (15 óra körül) az Ikrek jelében lesz Újhold, együttállásban a Marssal, mindez gyakorlatilag már a Tejúton.

Kép: beyogaworld.com (Gemini New Moon)

Kép: beyogaworld.com (Gemini New Moon)

Szívem szerint azt mondanám, hogy most legyen a háromnapos Nimród-meditáció nulladik, ráadás napja. Merthogy most új kezdeteinket, megújulásos történeteinket, magasabb szinteket célzó törekvéseinket a Tejút ereje, a rálátás fénye és a tiszta erő aktivitása segíti, természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan lelki-érzelmi tartalommal kiegészítve.

Általánosságban is igaz, hogy a Nap-Mars együttállás egyik kulcsszava az „akarat”. Itt, a földi létezésben ezt rengetegszer értjük félre, és csinálunk belőle egóból akaratosságot, játszmákat, pengeváltásokat. Pedig szerintem felfoghatnánk ezt úgy is, hogy „bizalommal ráhagyatkozni saját isteni önvalóm akaratára”. Igent mondani mindarra, ami az én saját sorsom útja, és amit én (igen, csakis én) raktam össze magamnak, felsorakoztatván benne mindent, amit ebben a földi életben megélendő vagyok.

Amikor ezért úgy imádkozunk, hogy „legyen meg a Te akaratod!”, voltaképpen arra mondunk igent, amit a saját, tudatosabb, szellemi részünk erre a futamra kifundált. A „legyen meg!” az a varázsige, amivel megengedjük saját, valódi Sorsunknak, hogy történjen. Amikor nem akarjuk jobban tudni Istennél. Amikor végre bízunk Benne, bízunk önmagunkban. Ez a „legyen meg!” a feladom állapota. De nem úgy, hogy a reménytelenség keserű ízével dühösen a sarokba vágom, hanem fel adom, a magasabb világoknak, hogy rendezzék az ügyet saját belátásuk szerint.

A Nap-Mars az én értelmezésem szerint nem az akaromakarom-mostakarom állapota, hanem a beleegyezés, hogy történjen az isteni terv, ahogy történni akar.

És igen, erre az Istengyermeknek, az Embernek rá kell bólintania ezen a bolygón, mert ezen a pályán a szabad elhatározás az egyik legerősebb jog és kötelesség. Erről később lesz még szó.

Az Újhold idejében ezt az akarat-mágiát emeli (emelheti, ha engedjük) az érzelmek magasabb, őszinte szintjére a Hold ereje.

Szoktam belefutni ilyen tízmilliószoros izékbe. Nem tudom, ezeket mi alapján szokták kiszámolni, de azt tudom, hogy ha nekem lenne vágyam, amit gigantikus erővel és tiszta szeretet-energiával vágynék átlelkesíteni és életre hívni, az tuti, hogy kedden délután 3 körül a Nap felé fordulva találnátok, lelkileg-érzelmileg mélyen belemerülve a szívem közepében élő tiszta képbe.

Mert az Élet gyönyörű.

Pálcák a kézben, áldás az úton.