Oldal kiválasztása

A szétszórt gondolatok ellen próbáljátok ki, hogy írásban gondolkodtok. Nem, most nem IPodra gondolok és laptopra, hanem papírra és tollra.

A kommunikációhoz kapcsolódó mágikus gyakorlatok közül érdemes a teremtő imára koncentrálni, valamint a távlati (akár családi) terveinket papírra vetni. Természetesen azt említeni sem szükséges, hogy amikor mágikus gyakorlatokról beszélünk, akkor minden esetben hozzágondoljuk a tűzfényt: tábortűz, szertűz, gyertya. (A lakástűz is lehet vagány, de egyéb szempontok miatt azt mégsem ajánlom jó szívvel a mágiázáshoz.)

Fotó: alphacoders.com

Fotó: alphacoders.com

A leírt ideák általában azért erősebbek, mert amíg írunk, addig az adott témára összpontosul a figyelmünk. Az írás segít koncentrálni, automatikusan fókuszálunk írásunk tárgyára, amikor töprengünk a megfogalmazáson. Egyszerű és hatásos praktika. Minden tervnek jót tesz, ha megvan írásban. A sok indokon túl azért is, mert könnyebb látni a hiányosságait és buktatóit, illetve a rejtett lehetőségeit, ha a fejünkből kikerül egy külső helyszínre (elénk, a papírra).

Más szempontból is fontos lesz ebben a pár napban a koncentráció: összpontosítsunk a szépségre, az érzelmeinkre, ezen a módon a spiritualitásban haladhatunk lépésről lépésre előre. A koncentrációs gyakorlatok egyébként is nagyon hasznosak, de most egyenesen harmonizáló hatásuk van. Játszik az érzelemkoncentráció, a kristálymágia, de ugyanígy a szexualitással összefüggő spirituális gyakorlatok is. A fantáziátokra bízom, hogyan lehet ötvözni a koncentrációt a szerelem művészetével.

Pálcák a kézben, áldás az úton.