Oldal kiválasztása

A Nap és a Plútó segítő, emelő kapcsolata adja a hátteret a Merkúr és a Plútó kezdődő teremtő helyzetéhez. A déli órákban a Vénusz hátráló mozgásból irányt vált.

A mezei átlagembernek – aki ha lenne – azt tanácsolnám, ilyen ég alatt ne hozzon komoly döntéseket. A Plútóra bizonyos szinten a végletek jellemzőek, és ha ők irányítatlanul átveszik a hatalmat gondolataink felett, abból nem sok jó sülne ki.

Másfelől azonban a Plútó a Bak jelében tartózkodik, a Nyilas csillagképben, a Turul csillagai alatt. Ezért hát aki figyel befelé, figyel felfelé és minden perccel egyre nagyobb odafigyeléssel járja útját: döntsön most nyugodtan. Hajtsa uralma alá gondolatai kiapadhatatlan, világmozdító erejét, és teremtsen velük Világosságot, Igazságot.

Kép: zentaianna.hu (Fehér szőttes)

Kép: zentaianna.hu (Fehér szőttes)

Kapcsolati értelemben és a szerelmek útján nagyjából eddig tartott a múlt üzenetinek felbukkanása. Esélyt kaptunk ezekkel ismét valamit kezdeni. Mostantól aztán – még mindig a múlt hangsúlyozásával – már előre nézünk. A rendezett, megértett üzenetekkel gazdagodva folytathatjuk utunkat ismét előre. Megőrizhetjük, ami a múltból szép volt, érték volt, és azt a szeretet hatalmával és gyógyító hatásaival feltöltve áthozhatjuk a mába, a mindenkori jelenbe.

Az aratás idejében elválik a hasznos a másként hasznostól és az értéktelentől. Könnyebben kezeljük helyén a dolgokat. Könnyebben engedjük el, ami már átadta nekünk ajándékait. Szeretettel, belső békével. Tudván: ezek a dolgok (személyek, érzelmek) azért távoznak, hogy újnak adjanak helyet. Tisztábbnak, magasabbrendűnek. Mert az emberlélek a fejlődés útját járja. Tartóztathatatlanul, könyörtelenül, folyamatosan. A múlt mintáiból okulva szövi a jövő vásznát egyre szebbre, egyre könnyebb ujjakkal.

Még akkor is, ha az egónak ez kényelmetlen. Azért a lélek fejlődik mégis. És fejlődik vele minden kapcsolat, minden élethelyzet, és végső soron a Sorsunk útja maga is. Mert igaz ugyan, hogy el kell jutnunk A-ból B-be, de az útitervet mi tesszük össze. Mehetünk a vízmosásban, a völgyben, a hegyoldalban különböző magasságokban, és mehetünk magasan fenn, a gerincen is.

Ez maga a szabad választás lehetősége.

Pálcák a kézben, áldás az úton.