Oldal kiválasztása

Kedden nem elég, hogy a Nap átlép a Vízöntő jelébe, de rögvest Újhold is lesz. Vagyis izgalomhegyek garantálva.

A születés csillagrajzán a Nap jelöli a cselekvő énünket. A Vízöntőhöz tartozó kulcsszavakkal összeolvasva ez annyit tesz, hogy a most kezdődő hónap a tisztázásról szól, és a szabadság eléréséről. Teszünk azért, hogy ezekhez a minőségekhez minél közelebb kerüljünk, és nem csak beszélünk erről.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Ha alacsonyabb szinten játszanánk, hajlamosabbak lehetnénk a felületességre, a felelőtlenségre, esetleg a nehezebb helyzetek elől történő megfutamodásra, de ezt csak azért írom, hogy informáljalak Benneteket, mert tudom, hogy Ti nem játszotok már alacsony szinten.

Azonban jó, ha észben tartjuk, hogy ilyenkor szeleburdiság leselkedik minden ajtó mögött, tehát ha precizitást, kitartást és odafigyelést igénylő feladataink vannak, azokat esetleg ne mostanra időzítsük. Ha pedig mégis muszáj ilyesmivel foglalkozni, akkor legyünk precízek, tartsunk ki és figyeljünk oda.

A szeleburdiságon kívül még benne lesz a levegőben a tréfa, az incselkedős vidámság és a humor mindenféle formája. Életem tapasztalataira alapozva hittel vallom, hogy a Teremtőnek kiváló humora van. (Néha ugyan az én ízlésemhez képest kicsit morbid, de kétségtelenül kiváló.) Ezért aztán úgy gondolom, hogy bizony a könnyes kacagás is lehet imádság.

Képzeljétek el: összegyűlik néhány barát egy kis helyen, esetleg van pár bögre tea, néhány palacsinta, egy kis gyümölcs, és rengeteg-rengeteg támogató szeretet. Az idő kikapcsolódik, megszűnik minden, csak a beszélgetés van. Egymás ugratása, froclik, szóviccek, heccelések – és tudjátok, mind mögött a szeretet. Folyamatosan, áradón, kiapadhatatlanul. Amikor az embernek ilyen helyzeteket ajándékoz a Sors, és hétrét görnyedve, levegő után kapkodva, könnyeit törölgetve kacag, és megvan az a meleg, bársonyos érzés, hogy hasonlók között van és megértik… akkor az ember hajlamos könnyebben elhinni, hogy minden jól van, ahogy van. És egy-egy ilyen nap után az ember könnyebben néz szembe a nehézségekkel is, ha adódnak. Márpedig a nehézségek néha adódnak, mert ilyen a természetük.

Az Újhold – mint már jól tudjátok – a megújulást, a kezdeteket jelenti. Képzeljétek el, micsoda erő, micsoda lendület van azokban a dolgokban, amelyeknek első gondolatai a fentiekhez hasonlóan vidám körülmények között pattannak ki a fejetekből. A nevetés guruló gyöngy, de majdnem minden gyöngyhöz ajándékba kapunk egy világmegváltó ötletet is. Csak legyen, aki észreveszi, aki megérti.

A Vízöntő hava szeretettel, vidáman, könnyeden, segítő erőktől duzzadva indul. Ha engedjük.

Pálcák a kézben, áldás az úton.