Oldal kiválasztása

A most kezdődő, viszonylag hosszú időszakban gondolkodásunk fokozatosan áthelyezi székhelyét a titkok földjéről a kozmikus igazságok, filozófiai és hitbéli kérdések, esetleg a vallási témák területére. A most kialakult bolygóállások alatt könnyebben tanulunk, de hajlamosak vagyunk elmélkedni nagyívű, hitrendszereket érintő kérdéseken is.
Kommunikációnk tiszta, világos, lendületes és életteli; sokszor úgy tanítjuk környezetünket, hogy mi nem is vagyunk tudatában, ám ezekben a napokban (hetekben) a kimondott szó, a beszélgetés tanulási lehetőséggel, szellemi fejlődési aspektussal is gazdagodik.

Csütörtökön még mindig jól működünk mind az érzelmi, mind a racionális világban. Most kezdődik az az időszak, melyben (a jó tanulási adottságok mellett) képesek vagyunk megérteni és átlátni az anyagi világ rendszereit, akár materiális tudományait, ugyanakkor misztikus tárgyak tanulásában is sikereket érhetünk el (bár itt nem a hagyományos értelemben vett tanulásra kell elsősorban gondolni).

Az értelem, logikus gondolkodás szerepe időszakosan felértékelődhet. Most érdemes hosszú távra tervezni, érdemes a jövőnkre ható döntéseinket meghozni úgy, hogy a döntés előtt elmélyülünk belső világunkban, és – mint ahogy az bizonyára már mindannyiunknál napi gyakorlat – megkérdezni magasabb tudatossággal létező önvalónkat, felettes énünket, égi segítőinket (kinek melyik működik) a merretovábbról.

A nap felétől komoly lelki inspirációt érezhetünk az igazság kimondására, a hazug vagy képmutató helyzetek megszüntetésére. Ilyenkor jó, ha nem fogjuk vissza magunkat csak azért, mert „mit fog gondolni a közönség”. A ködösítés és lódítás szakterületeire is érvényesek Mr. Murphy törvényei: vagyis ami kiderülhet, az ki is derül.

131205Ha eljutunk odáig, hogy csak egy mély, őszinte beszélgetés és valami kemény ital segít, az már haladás. Hiszen ez azt jelenti, hogy eljutottunk odáig, hogy valami segít.

Érdemes napközben időt szentelni a befelé figyelésnek és villáminterjúban tudakolni önmagunktól, mik azok az értékek, amelyekre koncentrálni kellene és amik segítik életünket tisztábbá tenni. A spiritualitás témái gyorsítósávot jelenthetnek most is: ha befelé indulunk, a külvilág változik; a befelé feltett kérdésekre sokszor kívülről kapunk választ. Fontos megjegyezni, hogy miután kérünk vagy kérdést teszünk fel, adjuk meg a lehetőséget a Mindenségnek a válaszadásra. Ha folyton lefetyel az agyunk és egy percünk nincs megérkezni önmagunkba, hát bazi nehéz és körülményes kihallani lelkünk cérnavékony hangocskáját az edénycsörömpölés és vízcsobogás alól.

A misztikus tudományok iránt érdeklődőknek mondom, hogy az égi design még mindig támogatja a tanulást és befelemunkát ezen a téren is. Továbbá most könnyebb lesz új szokásokat is kialakítani. (Spirituális téren és az élet más területein egyformán.)
Átlagosan 42 nap szükséges ahhoz, hogy egy új szokást kialakítsunk, vagy egy régitől megváljunk. Gondolok itt akár a napi rendszeres testmozgásra, a dohányzás elhagyására vagy a reggeli szakrális idő megteremtésére. Ha nehéz ezért félórával korábban felkelni vagy húz az ágy, gondoljatok arra, hogy ha most megszokjátok, amikor kint sötét van, hideg és köd, sokkal könnyebb lesz nyáron, világosban és nyárillatban.

Pálcák a kézben, áldás az úton.