Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Keddről szerdára fordulván Teliholdat köszöntünk. Az ehavi holdtelés arról szól, hogy saját kezünkbe vesszük életünk irányítását, és ezáltal szabaddá válunk. Fontos, hogy saját életünk irányításáról van szó, nem a máséról. Benne van ebben az is, hogy ha úgy hozza az élet, bizony kiállunk magunkért, az igazunkért, mégpedig bátran. És tisztán, becsületesen tájékoztatjuk környezetünket a miahelyzetről. Nem szükséges mindenkit halomra sérteni, de nem szükséges gyomorrákot (vagy refluxot) sem kinevelni azért, mert csak nyelünk és nyelünk.

Az igazság ezen a napon kifejezetten lelki-érzelmi húrokat penget, emellett persze számítani lehet egyéb formában megjelenő érzelmi dömpingre, ahogyan az már ilyenkor lenni szokott. Ha már nagyon nagy a nyomás, egy jó sírás sokat segíthet. Férfiaknak is. (Az egy hülyeség, hogy a férfiak nem sírnak, csak mondom.) Ha a sírás zsenánt, akkor mozi, vagy bármi, ami csatornát nyit az érzelmek kivezetésének. Lehet ez tánc is, de aki túlcsorduló lélekkel táncol, legyen arra felkészülve, hogy földbe gyökerezteti közönségét – ha van neki.

A Nap ezekben a napokban szemközt helyezkedik a Jupiterrel, így segítvén bennünket ahhoz a lehetőséghez, hogy rálássunk életünk igazságaira (vagy éppen igazságtalanságaira). A Nap mindenkor aktív, cselekvő erő, tehát amellett, hogy rálátunk az igazsággal (vagy éppen jogalkalmazással) kapcsolatos szövevényekre, lehetőségünk van tenni is az ügyeink érdekében. Az a lényeg, hogy az igazság, becsületesség legyen a homlokterünkben mindig.

Emellett ne lepődjünk meg, ha ezidőtájt jobban foglalkoztat bennünket a vallás, Isten keresése és általában a filozófia, mint máskor. Ideje van.

Pálcák a kézben, áldás az úton.