Oldal kiválasztása

A szombat reggelre virradó újhold ismét a megújulás, az új kezdetek idejét hozza el. Az új kezdetek itt főleg lelki értelemben szólnak és továbbra is a jövő tisztítását szolgálják. Tisztítás érthető úgy is mint szabadság.

140301Engedjük át a mai napot az érzelmeknek. Van, amikor okos dolog agyalni, célravezető analizálni… ez nem (feltétlenül) ez a szombat.

A hétvége egyébként is arról szól, hogy azokkal vagyunk, akiket szeretünk, hogy a hétköznapok rohanó világának zajszennyezéséből kicsit nyugalomba helyezzük magunkat és beleérzünk, odafigyelünk társaink érzelmeibe és –re.

Ezen kívül – misztikus gyakorlatok szempontjából – ez a nap erősen javallott különböző meditációs technikák alkalmazására. Utazhatunk előző életeket, indulhatunk lelkünk mélységei felé és érzékelhetjük a kozmikus igazságokat. A lényeg, hogy égjen bennünk a felfedezés valódi vágya, de sehova se elvárással menjünk, hanem úgy, ahogy a gyermek nézi a világot: ámulattal, de elvárások nélkül. Legyen nekünk minden-minden felbecsülhetetlen értékű, valódi csoda.

Mint ahogy az is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.