Oldal kiválasztása

OK, értem, hogy Merkúr-Plútó, de miért kell mindig világvége-hangulatot kelteni? Hát nem lenne sokkal könnyebb megcélozni a magas szintet, és eleve azt a kimenetelt elvárni?

Kép: digital-art-gallery.com (Jason Godbey)

Kép: digital-art-gallery.com (Jason Godbey)

Három vándor jár a Bak jelében: a fent említett kettő, és a Vénusz is. Aki a harmóniát jelenti. Úgy is mondhatjuk: közelségével lágyítja a radikális hatásokat, de úgy, hogy nem csökkenti a hatékonyságot. Sőt: mivel ő még a Tejúton jár, bekapcsolja a magasrendű, tiszta üzeneteket, melyeket most főként a művészetekből (a művészetek által) tehetünk legkönnyebben magunkévá.

Ezek a napok (az egész hétvége) kiválóan alkalmasak arra, hogy mélységében átgondoljuk életünket, és ha szükségesnek látszik, akkor új irányt határozzunk meg. Fontos fogalmak a tudás (a bölcsesség), a belső (ösztön)erők, és a radikális változások – akár gondolati, akár anyagi szinten, akár mindkét módozatban. Lendület van most, elképesztően gyors fejlődés(i lehetőségek), előrehaladás. Hozhat az Élet sorsfordító beszélgetéseket. Meglehet: olyan gondolati struktúrákkal találkozunk, melyek tökéletesen kívül esnek eddigi érdeklődési körünkön, talán befogadhatóságuk is legalábbis véleményes. Mégis: előfordulhat, hogy rengeteg hasznát vesszük, ha nyitottan állunk a szellemi kihívások elé. (Lásd még: saját pályán nem kunszt jó időt futni.) A kitartás rengetegszer hoz édes gyümölcsöket.

A mostani égi állás alatt sokszor tapasztalhatjuk, hogy időnk sincs felfogni és kiértékelni, ami történik, mert mindig jönnek az új ingerek. Ezzel a Sors az érzelemvezérlést tanítja nekünk. Egyszerűen nem hagy időt agyalni és analizálni. Kénytelenek vagyunk az ösztöneinkre, belső világunkra hallgatni.

Ennek célja, hogy ráébredjünk: hatékonyabban, messzebbre, kevesebb hibával, kevesebb sérüléssel haladhatunk, mint az agyalós ösvényen.

Hogy mindehhez merészség kell? Hja, kérem… tudtuk ezt már, amikor ezt a bolygót választottuk játszótérnek. Könnyebb az élet, ha újra emlékeztetjük magunkat arra, hogy ez itt – mind, az egész – színes-illatos játék. Örömteli, kalandos, izgalmas. (Lásd még: a poroszos oktatási rendszer ideje lejárt.)

Pálcák a kézben, áldás az úton.