Oldal kiválasztása

Hétfőn is az erő kapja a főszerepet a nagy égi játékban.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Egyik aspektusban a szabadság felé vezető úton ad lendületet. Minden, amit most kezdünk el, jó esetben az emberhez méltó életünkhöz visz közelebb. Ezen az úton pedig olykor fel kell vállalnunk a konfrontációt. Fontos, hogy az önmagáért kiálló ember határozott és egyenes fellépését ne mossuk össze a kötekedő agresszivitással. Ha elveinket a Szeretet mentén fogalmazzuk meg és nem a félelem uralja elménket és lelkünket, nem tudunk rosszfelé kanyarodni. Az erőnek önmagában nincs előjele. Gondolataink és cselekedeteink mutatják meg, milyen színű, milyen előjelű erőt használunk életünkben. Ez az, ahogy világunkra hatunk.

Kimondani, amit szívünk mélyén helyesnek gondolunk és igaznak érzünk: erőt ad. És egyáltalán: minden erőt ad, amivel nem szembe megyünk Sorsunkkal.

A másik aspektus, hogy belső erőink felszabadításával haladhatunk előre akár anyagi téren is. Ideje elfogadnunk végre, hogy gondolataink és hitrendszerünk határozzák meg a minket körülvevő világ anyagi megnyilvánulásait. Amikor tehát gondolatvilágunk tele van toszva szeméttel, botorság azt várni, hogy mézédes, érett eperszemek potyogjanak ránk az égből.

Hétfő délután a Hold átlép a Skorpió jelébe. Nem károgunk, nincs veszély. A Skorpió nem feltétlenül jelenti az öngyilkolászást meg az önsanyargatást. Magas szinten Ő a rejtelmek ura, a belső világba vezető kapu, a spiritualitás, az érzelmek mélye. Izgalmas, vonzó, régi ismerős. Skorpió Holdnál hajlamosak vagyunk belefeledkezni a lélek rejtelmes világába, és pillanatnyilag ennél kevés hasznosabb tevékenység jut eszembe, amivel a ma embere az idejét tölthetné. Főleg, ha ráébredünk lassan, hogy a Lélek tere az a szent közeg, ahol az önpusztítást és gyengeséget a szeretet fényévé, a szív erejévé változtathatjuk. Aztán ezzel az erővel elindulhatunk csodákat tenni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.