Oldal kiválasztása
Kép: libraseekingbalance.com

Kép: libraseekingbalance.com

Péntek délutántól nagyjából szombat kora délelőttig a Vénusz a Pleiadok csillagaival kerül kapcsolatba, ez a vegytiszta teremtés, termékenység ideje. A szombatra virradó álmainkban útmutatást kaphatunk arra vonatkozóan, hogyan hozhatunk anyagi szinten is bőséget az életünkbe, illetve aki gyermekáldásra vágyik, szombat reggel ne TV-t nézzen.

Szombat délután a Vénusz átlép az Ikrek jelébe. Amíg itt vándorol, fogékonyabbak lehetünk a kommunikációval kapcsolatos szépségekre (gondolok itt akár irodalmi alkotásokra, vagy arra, hogy egy kellemes hang beül a fülünkbe). A szép beszédre való igény magával hozhatja, hogy jobban ügyelünk arra, mi hagyja el a szánkat, például akaratlanul is kevesebbet káromkodunk.

Szellemi szinten a Vénusz energetikája termékeny, teremtő gondolatiságot hoz magával. Ha akarjuk, megérezhetjük most, mekkora (minőségi, nagyságrendi) különbség van a „vagy-vagy”, illetve az „is-is” típusú világszemlélet között.

Kapcsolati értelemben a megértés-megértetés hullámzásának harmóniateremtő szerepe van. A párkapcsolatokban is fontos a kommunikáció, de általában is elmondható, hogy jobban működünk egyéb tárasa viszonyainkban is, ha figyelünk a többiekre (gyerekekre, kollégákra, szomszédokra, stb.), és saját gondolatainkat is ügyesen ki tudjuk fejezni.

Bizonyos értelemben a kommunikáció önmagában művészetté nemesül, ha úgy indulunk neki. Most minden körülmény adott, hogy erről élő tapasztalatokat szerezzünk.

Pálcák a kézben, áldás az úton.