Oldal kiválasztása

Vasárnap kora reggel áll majd pontosan szemben a Mérleg jelében járó Nap és a Kos jelében járó (és az Uránusszal együttálló) Hold.

Kép: qqxxzx.com

Kép: qqxxzx.com

A Kos-Mérleg telihold alapvetően új kezdetekről szól. Olyan dolgok elindításáról, amelyek a harmóniát szolgálják az életünkben. Párkapcsolati értelemben is gondolhatunk kezdetekre. Akár úgy, hogy új emberek érkeznek sors-ösvényünkre, akár úgy, hogy a „régiekhez” fűződő kapcsolatunk újul meg.

A Nap a Spica csillaggal áll együtt ezen a napon, tehát ma egyszerre van jelen az eddig elvetett magok gyümölcsének learatása, de (ahogyan a Nap tovább vándorol a Szűz csillagkép „Angyal” részébe) megjelenik a láthatatlan világokkal való kommunikáció. Sőt: ha most megengedjük magunknak a befelé figyelést, a sugallatokra és váratlan inspirációkra való odahallgatást, akkor a láthatatlan világok üzenetei is a szabadság és tisztaság (tisztázás) munkájában segítenek bennünket.

A Hold Tűz elemű jelben vándorol, erre a teliholdra jellemzőek lesznek a heves érzelmek. A Nap és a Hold szembenállása egyébként is mindig érzelemgazdag, olykor szélsőséges is. Ez most fokozottan igaz lesz, hiszen a Mars uralma alatt gyakori a szenvedély, az erő, a hirtelenség. Ízelítőt kapunk a lélek erejéről is. Mindezt úgy, hogy az Uránusz hatása miatt a lélek (és az érzelmeink) szilajok, tiszták, szabadok (akarnak lenni és így akarnak megnyilvánulni).

Az Uránusz jelenléte hozza a különleges élményeket, illetve az ezekre való törekvést. A szembenállásnak köszönhetően a szabadság és tisztaság inspirációja mind fizikai (tehát konkrét cselekvési), mind lelki értelemben érezhető lesz. Ebben az időszakban, ez alatt a telihold alatt minden erő rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sorsunkat átpöccintsük egy tisztább, szabad(abb) vágányra. Rajtunk áll. Mint általában.

Pálcák a kézben, áldás az úton.