Oldal kiválasztása
Kép: flickr.com (Red Tail Hawk in Cage)

Kép: flickr.com (Red Tail Hawk in Cage)

Az Oroszlán jelében járó Hold napközben eléri a Jupitert. Ez a helyzet egyfelől bátorságot csempész lelkünkbe, mégpedig olyanfélét, amellyel megteszünk olyan dolgokat is, amelyeket máskor nem mernénk. Talán mert rájövünk, hogy aki uralja érzelmeit (és végső soron saját életét), annak külső minőségektől semmi félnivalója.

Délután az imák sugárhajtással szállnak az égi szférákig, ezért figyeljünk oda jól, miért imádkozunk! Egyebekben a valódi bölcsesség a lélekben lakik, szerintem helyesebb lenne ezt (is) érteni érzelmi intelligencia alatt.

Másrészt késztetést érezhetünk nálunk gyengébbek védelmezésére. Ezzel azért kellene óvatosan bánni, mert a „nálunk gyengébb” ismét csak a saját ítéletünk, ezen kívül nem is biztos, hogy az alany örül a védelemnek. Mert sok esetben igaz ugyan, hogy a ketrec a külső veszélyektől megvéd, de a strázsa rendesen elfelejti (vagy figyelmen kívül hagyja), hogy a sterilizált, cellaszagú biztonság illúziója sokkalta életellenesebb, mint az ezerszínű, izgalmasan lüktető világ valósága.

Pálcák a kézben, áldás az úton.