fbpx
Oldal kiválasztása

Jöhet meditáció, koncentráció, álmodozás és mindenféle transz-állapot. Agyalósoknak örömhír, hogy a spiritualitás és Isten lényege néha szellemi úton is megközelíthető. Bár túlnyomórészt érzelmi síkon lehet leginkább rátapintani a lényegre, azért van, amikor a megértés, a konklúzió levonása is lehetséges. A görbület inkább abban van, hogy a megértés is könnyebben megy lelki szinten. A hideg logika helyett a lélek racionalitásával (amiről volt már szó).

Megtanultuk ebben a világban, hogy értelem VAGY érzelem. Pedig milyen szenzációsan működik értelem ÉS érzelem…

Kép: alphacoders.com (Fantastical Visions)

Kép: alphacoders.com (Fantastical Visions)

Most megtanulhatjuk, hogyan meríthetünk erőt az anyagi világban való cselekedeteinkhez a lélek tárnáiból. És fordítva is: miként szolgálja fizikai jól-létünk a spiritualitásban való haladást. Tudjátok: ami az anyagközpontú filozófiai irányzatok szerint ellentmondás, az a spiritualitás szintjén még bőven megfér egymás mellett.

Mostanában kapunk erőt és kitartást elhatározásaink mögé. Például ha elhatározzuk, hogy rálépünk az önismeret útjára, és igenis naponta szentelünk magunknak 15-20 percet. Naponta. Kihagyás nélkül. Ha ez nem jön természetesen, mert a „külvilág” folyton akadályokat emel elénk, akkor most meg tudjuk mutatni azt is, hogy bizony: mindig van annyi erőnk, hogy átlendüljünk az akadályok felett. Nem biztos, hogy méterekkel, természetesen. De elhiszitek nekem, hogy a gátnak tök mindegy, hogy fél centivel vittük át, vagy két méterrel? A lényeg, hogy nem hasaltunk el.

Ha meg igen: szabad újra ugrani.

Pálcák a kézben, áldás az úton.