Oldal kiválasztása

A szerda kedvez az érzelmi gyakorlatoknak és az elmélyülésnek. Minden élethelyzetben, minden kapcsolatban joga van az embernek az elvonulás lehetőségéhez, a magány szentségéhez. A feleségeknek is, az édesanyáknak is, a vezérigazgatóknak is. A „nem tehetem meg” itt azt jelenti, hogy „nem tisztelem önmagam eléggé ahhoz, hogy megtaláljam a módot, ahogyan megtehetem”. Legyetek olykor Magatok egyetlen társasága. Higgyétek el: csak eleinte rémisztő, később szükségletté válik.

140402Gondolatiságunk most segít bennünket abban, hogy a dolgok mélyére lássunk. Inkább az eredők, a mélyben rejlő okok és motivációk izgatják elménket. Kevéssé hajlunk a vitára, ehelyett próbáljuk felfedezni az egységet minden mélyén: a rejtett, nagy rendszert, a mögöttes értelmet.

Mágikus értelemben pedig – ha van erre igényünk és vágyunk – leláthatunk egészen lelkünk legmélyéig. És ha ezzel megvagyunk, akkor óhatatlan, hogy előbb-utóbb bepillantást nyerjünk társaink lelkének mélyére is. És higgyétek el: a mélység csak addig sötét és félelmetes, amíg meg nem szokja a szemünk. Utána aztán mondhatatlanul gyönyörű.

Viszont próbáljátok ki, mielőtt elhinnétek: többé lehetetlen gyűlölni azt, akinek beleláttunk a lelkébe. Még haragudni sem tudunk rá komolyan egy ilyen élmény után. Ezért szerintem komolyan megéri az idő és a figyelem.

Pálcák a kézben, áldás az úton.