Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Kedden hajnalban a Hold együtt áll a Jupiterrel, majd később szemben áll a Merkúrral. Ennek az égi helyzetnek egyik érdekes olvasata, amikor kiállunk saját igazunkért, engedjük megnyilvánulni lelkünk igazságát. Gondolhatunk kicsi dolgokra éppen úgy, mint komoly filozófiai és elvi kérdésekre.

Kedvez ez a nap az érzelmi témákat érintő beszélgetéseknek is. (Zárójeles megjegyzés:  amikor érzelmeinket kimutatjuk és még talán beszélünk is róluk, az a karmikus rütyvedékekre nézvést tisztítós hatással bír.)
Mivel a másik jelentős hatás az égen még mindig az új kapcsolatok kezdete, vagy a régi kapcsolatok új alapokra helyezése (a változás folyamatosan zajlik körülöttünk, egyre többen jelzitek, hogy érzitek ezt a tendenciát), a kommunikáció főleg ezt a területét érinti az életnek, de tágabban szó van (lehet) mindenről, ami kreativitás, kezdeményezés és akár művészet.

Aki gyermek-témában érintett, mostanra időzíthet tisztázó, ún. „újrakezdő” beszélgetéseket. Ezen a halmazon értelmezve a bátorságot: az erőszakon alapuló megkérdőjelezhetetlen hatalmat egy egészséges lelkületű gyermek képtelen tisztelni. Akkor azonban, amikor őszintén és felelősséggel felvállaljuk hibáinkat, és nem a mindentudás tornyából beszélünk a kis gallyacskához, hanem partnerként kezeljük, esetleg – amikor úgy dukál – elnézést is tudunk tőle kérni, új világok nyílnak meg a szülő-gyermek viszonyban is.

Ez is olyasmi, amihez soha nem lehet túl késő.

Pálcák a kézben, áldás az úton.