Oldal kiválasztása
Kép: A Mágus (Crowley Tarot)

Kép: A Mágus (Crowley Tarot)

Egy bő hétig lesz érezhető a Nap és a Neptunusz együttállása. Ezekben a napokban áttetszővé válik a világokat elválasztó függöny, az okkult gyakorlatok intenzíven működnek. Bölcsen tesszük, ha odafigyelünk érzelmeinkre és szavainkra – hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsem.

Érdemes tartózkodni ilyenkor az alkohol (vagy más drogok) fogyasztásától. Helyette választhatjuk, hogy odahallgatunk a meditációban (és/vagy álomban) kapott üzenetekre, sugallatokra.

Az égi vándorok találkozása a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító vízénél történik. Ezt értelmezhetjük úgy is, hogy a cselekvő mágikus praxis ezekben a napokban a jövőnk (tisztítása) érdekében dolgozik. Az égi segítséggel való együttműködést használjuk ki akkor, ha minél több időt szentelünk lelkünk mélységeinek. Álmodozunk, merengünk, kiaknázzuk teremtő képzeletünket. Saját lelkünk igaz vágyai szerint cselekszünk.

Ami történhet: a mágusok önmagukra ébredése. Láthatjuk, hogy a mágia alapvető gondolatai és elvei hogyan jelennek meg az anyagban. Sőt, ami ennél fontosabb: hogyan nyúlnak a látható világ gyökerei a láthatatlanba.

És meg is érkeztünk a hermetikus filozófiához. Isten hozott bennünket!

Pálcák a kézben, áldás az úton!