Oldal kiválasztása
Kép: profilebrand.com

Kép: profilebrand.com

A Nap a Szűz csillagkép haloványabb, ún. „Angyal” részénél jár (kb. halottak napjáig). Ha a többi égi vándort virtuálisan letakarnánk, akkor is maradna az a markáns hatás, amely ezekben a napokban a láthatatlan világokkal való kommunikációra hív bennünket.

Paksi Mester mindig elmondja, hogy bár az égi terület elnevezése azt sugallja, a téma nem korlátozódik kizárólag az angyalokkal folytatott tereferére. Ebben az időszakban mintha vékonyodna a látható világot a láthatatlantól elválasztó függöny (ennek a jelenségnek a kicsúcsosodása hagyományosan október 31. és november 1. napja), és mindenkinek (aki ilyesmiben utazik) egyszerűbb felvenni a kapcsolatot a fizikai világon túli segítő erőkkel. Ráhangolódhatunk itt saját énünk bölcsebb részére, bármely lelki vezetőre, tanítóra, akár lélekcsaládunk tapasztaltabb tagjaira, és persze az angyali világra is, konkrétan.

Bonyolult dolgokra itt sem kell gondolni. Elég, ha gyújtunk egy gyertyát, megnyugszunk, és csendességet teremtünk belül, ahova aztán megérkezhetnek a finom sugallatok, lágy suttogás, pihepuha érzetek.

Minthogy a túlnani világ eszköztárából hiányzik a furkó és a betonvas, célszerű hegyezni szívünket-fülünket.

Pálcák a kézben, áldás az úton.