Oldal kiválasztása

Nem mindig akadály, ami elsőre annak látszik. Az edzőteremben azért emelünk súlyokat, mert meg akarunk erősödni általuk. Ostobaság lenne olyan súlyokat a rúdra pakolni, amiket nem bírunk el, nem igaz? Éppen ezért pontosan tudjuk, mennyit tehetünk még fel azért, hogy izmosodjunk, de ne sérüljünk.

Az életben sincs ez másként.

A napokban a kommunikáció (annak minden formája) segít meghaladni korlátainkat. (Emlékszünk? Nem akadály. Mászóka.) Elérkezett az ideje annak, hogy szavainkkal ne falakat emeljünk, hanem hidakat.

Jobban oda tudunk figyelni, ha beszélgetünk, írunk vagy olvasunk. Most a létező legértékesebb ajándékot adhatjuk társunknak, és még erőlködnünk sem kell. Szenteljünk egy tetszőlegesen kiválasztott embernek jelenlétet, időt, figyelmet. Akinek kedve van, analizálhat: hogy érezte magát előtte-utána, mit jelentett ez a minőségi idő, meg ilyenek. Ez amúgy nem csak közgazdászoknak hasznos.

Az az eszmecsere, melybe beletettük szívünket, egyfelől hegyeket mozgat meg, másfelől közelebb visz céljaink eléréséhez, harmadfelől nagyon klassz élmény. Szabad kipróbálni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.