Oldal kiválasztása

A most következő napokban erőteljes lelki-érzelmi hatásokkal érdemes számolnunk. Most van ideje annak, hogy átengedjük magunkat érzelmeinknek, hagyjuk őket hatni, mert lelkünk mélységeiben található minden válasz, ott van az egység kulcsa is elrejtve. Illetve nincs is elrejtve.

Most a művészetek és a szerelem lesz az, ami által részünk lehet transzcendens, mély spirituális élményekben. Amikor azt mondom: szerelem, ez lehet bármely, szerelemmel végzett tevékenység is, nem csupán a szerelem művészete. De a szerelem művészete (amely nem azonos a professzionális technikai gyakorlatokká silányított erotikus testedzéssel) fokozottan alkalmas ilyesmire, tekintve, hogy ilyenkor a lélek is leveszi ruháját és őszintén kommunikál, a szavakon túl, a félreértések lehetőségén is messze-messze túl.

140410

Kép: alphacoders.com

Érzelmi utazásaink most egyaránt tisztítják lelkünket és jövőnket is. A ma oly kedvelt „karmatisztítás” egyik gyakorlati, hétköznapi módszere, hogy újraéljük negatív, szorító érzelmeinket, szeretettel fordulunk feléjük, megértjük a tanításaikat, megköszönjük, hogy jelen voltak életünkben majd – még mindig szeretettel – útjukra bocsátjuk őket.

Ahogyan könnyebbszik szívünk a nehéz érzelmektől, ahogyan tisztul belőle a gyűlölet, félelem, önvád és bűntudat, úgy világosodik előttünk az ösvény. Ezért hát az érzelmi munka mindig-mindig a jövőért való munkálkodás. A lélek tanításának megértése általános recept, ha szebb, tisztább jövőt akarunk varázsolni magunknak.

Bizonyosan nem ez az egyetlen út, de ez az ösvény működik. A válaszokat mindig érdemes befelé keresni. A spiritualitás egyik beavató paradoxona, hogy befelé-lefelé indulunk, mégis előre-felfelé haladunk. Minél mélyebbre, annál magasabbra.

Pálcák a kézben, áldás az úton.