Oldal kiválasztása

Péntekre a Vénusz nagyjából szembe ér a Neptunusszal, és ők ketten (igaz, tágan, de mégis) teremtő fényszög-kapcsolatba kerülnek a (napközben a Hold által erősített) Szaturnusszal. Ennek rengeteg olvasata van, és szívem szerint azt javasolnám, hogy menjetek Paksi Zoltán asztrozófia kurzusára, ahol meg lehet tanulni a titokfejtést.

Azonban tudom, hogy mindig lesznek, akik inkább olvasnak erről, mielőtt nekikezdenek maguk is. Teszek ide ezért egy lehetséges értelmezést.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A merengés, tudatos álmodozás szerintem méltatlanul mellőzött tevékenység. Normál menetben a munka (az alkotás) szerves részeként kellene őket használni. Aki alkalmazza, tudja már: feneketlen tárháza van itt az energiáknak, fantasztikus ötleteknek, sugalmazott megoldásoknak, csodálatos „véletleneknek”. Szabad ezzel játszani. Sőt… ha engem kérdeztek: a belső utat járóknak majdhogynem kötelező.

A spiritualitás, a misztika és a lelkünkben való elmélyedés segít a kapcsolatainkat rendbe tenni. Igen, sokszor kell egy mélyebb-magasabb (de mindenképp tágabb, mindenképp más) nézőpont, ahonnan a látszólag kusza dolgok értelmet nyernek.

Amikor ez megvan, hozzáláthatunk ahhoz, hogy levágjuk életünkről a rácsimpaszkodott, lehúzó minőségeket. Ennek következtében messzebbre látunk, képesek leszünk nagyobb időtávokban gondolkodni, és gyakorlati lépéseket tenni előre-felfelé. Megnyílnak a kapuk az anyagban, a fizikai síkon történő teremtés felé.

Ha most ebben a körben kapcsolatok átszervezése válik szükségessé, az is rendben van. A lényeg, hogy a mozgatórugó a szeretet legyen.

A Hold és a Szaturnusz kapcsolata az érzelmek koncentrációját segíti. Ez pedig azért fontos, mert a mi világunkban az érzelmek (és a velük átitatott gondolatiság) jelenti a legnagyobb teremtőerőt. Ha tehát képesek vagyunk érzelmeinket céljaink érdekében összpontosítani, olyasféle hatást érhetünk el, mint a nagyítólencsébe gyűjtött napsugarak. Ezt nevezi a köznyelv mágiának, holott ez a praxis híján van minden fantasztikumnak. Egyszerű gyakorlás kérdése, kinek milyen szinten működik már.

Aztán ott van még a Marsnak és a Jupiternek az együttállása. Itt azt emelném ki, hogy az igazság mindig a gyorsabb, a rövidebb, a tisztább út a rendezettség felé. Mindig. Akkor is, ha a felületes szemlélő máshogy látja.

Pálcák a kézben, áldás az úton.