Oldal kiválasztása

Nézzük meg ma, miről nevezetes a Vénusz, mikor a Bak jelében járkál! Azonban megnézés közben folyamatosan tartsuk szem előtt, hogy a csillagképi háttér a Nyilas és a Kígyótartó, karöltve a Tejúttal. Tehát tanulás-tanítás, gyógyítás, energiák, bölcsesség, Fény és tiszta tudás.

Kép: claytonladuerotary.org

Kép: claytonladuerotary.org

Tehát Bak Vénusz.

A szerelem, párkapcsolat ilyenkor nem hangos nagy szavaktól, és az álmodozás is kevésbé jellemző. Ami viszont van, arra bizton lehet számítani. Igen, a megbízhatóság a kapcsolatok egyik nagy értéke. Hogy sokszor jár együtt a kiszámíthatósággal? No és? Van, aki tervezetten spontán, és így aranyos.

Ezekben az időkben a harmóniát főleg a ráció hordozza. Aminek konkrét megjelenése van az anyagban. Fontos az is, hogy adott dolog (akár egy kapcsolat) fejlődjön. Hogy lássuk: lépésenként bár, de haladunk valahonnan valahova. Ilyenkor könnyebben tesszük meg a lépéseket, és érzékeljük, mikor minek van itt az ideje.

Lényegessé válik a türelem. Hogy ne akarjunk erőszakolni semmit idő előtt. Amikor ideje van, és beérett (helyzet, kapcsolat, akármely gyümölcs), úgyis tenyerünkbe hullik magától.

És amikor Bak, akkor tapasztalat. Nem elég, hogy másvalaki mesél egy ismerőséről, aki hallott valamit… Nem. Ilyenkor magunk megyünk és érintünk, megéljük, ízleljük. (OK, aztán talán elemezzük. De a lényeg a tapasztalat.)

Itt van tehát ideje a menésnek. Erősen javallt elindulni, bele a Sors közepébe (nem csak ott a szélén szöszkölődni), tapasztalatot szerezni, bölcsebbé válni minden percben és célirányosan haladni előre-felfelé.

Szerelemben is, máshol is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.