Oldal kiválasztása

Két dolog van, amivel elhomályosíthatjuk a rálátás képességét: a túlagyalás és a jó öreg indulatok. Választhatjuk azonban, hogy életünket nem ezen a szinten éljük. Szabad döntésünk tudatosan átélni, hogy gondolataink céljaink elérésének érdekében ébrednek, indulataink ereje élénk hátszelet biztosít a szándékaink megvalósulása felé vezető úton.

131226_1A karácsonyi időszakban rálátunk életünk szövevényére és konkrét cselekvésre kapunk inspirációt, ha bevillanó ötleteinkre, szokatlan motivációinkra és a kapcsolatainkban rejlő (illetve kapcsolatainkból felszabaduló) erőre figyelünk.

Igen. Az „istenhozzád” is kapcsolatból felszabaduló erőnek számol. Ha szükségét érezzük, gyászoljuk meg halottainkat (mind konkrét, mind kapcsolati, lelki vagy anyagi értelemben), majd nagyon hamar (lehetőleg azonnal) engedjük őket útjukra szeretettel. Attól, hogy valaki távolodik, a Tőle kapott ajándék csak értékesebb lesz.

Az idei karácsony nem kifejezetten a nyugalomról szól. Ez így van jól. Tartsuk észben, hogy minden… minden, ami van… minden értünk történik.

Pálcák a kézben, áldás az úton.