Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com (The Knight)

Kép: alphacoders.com (The Knight)

Mostanában nem csak egyéni sorsok szintjén érzékelhető a vágy a tisztulásra. Mintha a levegőben lenne valami magasabb frekvenciájú pezsgés. Egymás után hallom a történeteket változásokról, melyekről előbb-utóbb kivétel nélkül kiderül, hogy a tisztulást, továbblépést szolgálják. Igen, mostanában sokan „halnak meg”, de sok új élet is fogan, ez így van rendjén, semmi baj.

A lényeg az, hogy mindenki a saját életével foglalkozzon, és igyekezzen azt olyképpen pergetni, hogy ha itt az idő indulni, a lehető legkevesebb olyan dolog legyen, aminek az elmulasztása felett keseregne az Isten gyermeke. Ma talán szembeötlőbb, mint egyébkor, hogy az időskor nem garancia. Sok ember tér Haza úgy, hogy földi értelemben rövid ideig élt fizikai testben. Nem ámíthatjuk tovább magunkat azzal, hogy „később” és „majd egyszer”, mert soha, sehol nincs biztosíték arra, hogy ezek a fogalmak valaha üres frázisból valósággá válhatnak.

Sok dolog történik. Változik a világ. A régi normák, beidegződések már nem működnek az új keretek között. Félelem helyett jó, ha arra gondolunk, hogy ha nem akartuk volna mindezt megélni, nem ebbe a korba szervezzük magunknak jelen életünket.

Ideje van megérteni, hogy nincsen tisztulás a mélylélek megismerése nélkül. Varázsolni az tud, akinek a külvilág már nem tud mattot adni saját lelkének sötét figuráit használva.

És akkor arról még nem is meséltem, hogy a változások között most esélye van annak, hogy megérkezik életünkbe az egész világunkat felforgatni képes vonzalom, a Szer-elem, a „nincs pardon” érzelem, amelyre a legtöbb ember rettegve vágyik. De mágikus értelemben (ahhoz, hogy az élmény tisztán kiteljesedhessen) előzőleg szükség van lelkünk sötét sarkainak pókhálótlanítására.

Pálcák a kézben, áldás az úton.