Oldal kiválasztása

Kedden egyszerre hat a spiritualitás felé vezető inspiráció és a szenvedélyek, tetterő. Gyorsabban gondolkodunk, és kinél-kinél némi picurka türelmetlenség is felütheti a fejét ezekben a napokban.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Ami viszont ultraizgalmas, hogy a Vénusz ezen a napon éri el a Rák csillagkép múltba révedő tekintetét megtestesítő csillagot, a Nap és a Mars ezzel szemben a Bika Tejútra emelő szarvai között vándorolnak, nem sokkal a Tejútra lépés előtt.

Cselekedeteinkben tehát megjelenik az a szenvedély, az az aktív kreativitás, amely mindenhogyan az emelkedést, a magasabb szintek felé haladást segíti.

Mindehhez persze a múlt ismerete, a múlt tanításainak felismerése és megértése is szükségeltetik. Ezen a téren kapunk ezidőtájt ajándékot a Vénusztól. Mert ahhoz, hogy a szeretet hármasságának lényegét szívünk mélyéből érezzük, nem tehetjük meg, hogy múltunk kisebb-nagyobb részleteit elhazudjuk, megtagadjuk, meg nem történtté tesszük.

Éppen úgy, ahogyan a bibliai kígyó mardossa Éva sarkát, az elfojtott emlékek, tabusított események marják, megingatják létezésünk alapvető értékeit, egész életünk stabilitását. Ennél akkor már bölcsebb, ha veszünk egy-két mély levegőt, és szembenézünk a múlt tanítóival, leckéivel. Ide számolnak egyaránt családi dolgok, szerelmek, barátságok, valamint ezek kombináció, és a társult kimondott, vagy épp ki nem mondott szavak és szókapcsolatok.

Kevés ember van, akit nem érint mélyen, amikor újra aktuálissá válik a múlt. Mindenre igaz, hogy ameddig nem tiszta, újra és újra elő fog kerülni.
Múltja, Kedvesek, mindannyiunknak van. És a beteg múltra az egyetlen gyógyszer az egészséges, őszinte jelen.

Pálcák a kézben, áldás az úton.