Oldal kiválasztása

Pénteken az Oroszlán jelébe lép a Nap, úgynevezett „uralmi helyzetbe” kerül. Az előttünk álló hónapban felerősödnek bennünk az uralkodói késztetések, érzések. Szerencsés esetben ezek a vektorok befelé irányulnak, és nem akarjuk átvenni az uralmat társaink élete felett. (Nem, a kéretlen beleszólás, tanácsok osztogatása sem elegáns.)

Kép: desktopimages.org

Kép: desktopimages.org

Oroszlán Napkor a világosság, a fény, a rálátás fontossága megnő. Jellemző erre a bolygóhelyzetre a teremtés, a kreativitás.

Ha bevetjük a tengely-furfangot, az egymással szemben elhelyezkedő jeleket egymással kölcsönhatásban vizsgáljuk. Az Oroszlán-Vízöntő tengely arról mesél, hogy ha uralom saját erőimet, bátran kiállok önmagamért és önmagam mellett (no igen… ez előzetesen feltételezni, hogy tudom, ki vagyok és hol vagyok), ez az út egyenesen vezet a szabadsághoz.

Buktatók lehetnek mostanság a túlzott énközpontúság (divatos kifejezéssel élve: az egoizmus) és hajlamosak lehetünk figyelmen kívül hagyni társaink szükségleteit, igényeit. Ha ezen kapjuk magunkat, semmi baj. Fókuszt váltani mindig lehet. Minél fényesebben ragyog saját szívünk a szeretettől, annál könnyebben árasztjuk ezt az energiát társaink felé is.

Az Oroszlán zodiákusi jel az uralkodásról szól. A hatalomról. De mindenkor jó, ha emlékszünk arra, hogy ezek a fogalmak mindig befelé értendők. Saját élet, saját érzelmek, saját indulatok, saját sors kezelésére kapunk jogosítványt és készséget ebben a stációban. Oszt’ jutalmunk lészen a szabad élet, szabadszappanozni és egyéb ilyenségek.

Pálcák a kézben, áldás az úton.