Oldal kiválasztása
Jeff Wack: Artemis

Jeff Wack: Artemis

Szombaton, a délelőtti órákban a Nap is átlép a Nyilas zodiákusi jelébe, míg csillagképi értelemben a Mérleg és a Skorpió csillagképek között halad, a Kígyótartó kígyója és a Tudás Koronája alatt. A csillagos égboltnak ez a része hangsúlyosan megjeleníti a gondolati energiák uralásának fontosságát.

Különös asztrológiai csemege, hogy kora délután pontosodik a Nap és a Hold együttállása, közismertebb nevén az Újhold. Tehát: égi nővérünk megvárja, amíg a képletbe beszűrődnek a Nyilas által hordozott minőségek (istenkeresés, igazság, távlatokban való gondolkodás, tanulás és tanítás), és csak ezzel az energetikával feltöltve fogja kézen a Napot. Az egész játék egy-két órán múlik, ami kozmikus léptékben nanoszekundumnak sem minősül.

A mostani Újhold tehát arról szól, hogy vegyük vissza uralmunk alá gondolati energiáinkat, induljunk el (a bennünk élő) Isten felé, keressük az Igazságot (és ne elégedjünk meg a törvényességgel), legyünk bátrak tanulni és tanítani, és ezzel a szellemi-lelki beállítottsággal kezdjünk új dolgokat életünkben, melyeken ily módon nem tud nem áldás lenni.

A Nyilas Újhold kulcsszavai a kezdet és az Igazság. Fény születik, ha a szívünk mélyén ragyogó isteni lobogás vezet bennünket. Nincs földi szokásjog, nincs földi halogén izzó, melynek fényénél messzebbre látnánk.

Persze merészség kell ahhoz is, hogy ezt tudatosítsuk, és ahhoz is, hogy merjünk lelkünk suttogására hallgatni. Sokszor minden racionális érv ellenében. A mostani létezés beavatásai nagyjában-egészében ezekről a választásainkról szólnak.

Pálcák a kézben, áldás az úton.