Oldal kiválasztása
Kép: wall.alphacoders.com

Kép: wall.alphacoders.com

14-ére virradó éjjel a Merkúr is átlép az Oroszlán jelébe. Kommunikációs vonatkozásban ez tüzet jelent, bátorságot és lelkesedést. Előfordulhat ilyenkor, hogy annyira eltelünk saját eszünk fényességével, gondolataink frankóságával, hogy közben véletlenül legázolunk egy-két virágágyást. Talán segít, ha észben tartjuk az aranyszabályt, mely szerint akkor adjunk tanácsot, akkor mondjunk véleményt, ha valódi érdeklődéssel találkozunk szemközt.

Egyebekben hadd idézzek egy (számomra) ismeretlen klasszikust: „a vélemény olyan, mint a s.gglyuk. Mindenkinek van sajátja, és senkit nem érdekel a másé”.

Amikor a Merkúr az Oroszlán jelében jár, többet gondolkodunk a hatalomról és a szabadságról. Érdemes lehet megforgatni a szívünkben, hogy jelenleg mennyire vagyunk szabadok (és ennek kiegészítő párjaként azt, hogy kinek és minek van hatalma felettünk).

A Sors gyakori csapdája, hogy akinek nincs hatalma saját élete felett, mániákusan igyekszik hatalmat szerezni mások felett, és ezt a hatalmat fitogtatni. A körítés mellékes: a séma megjelenik apák és gyermekek, feleségek és férjek, anyósok és vejek, főnökök és beosztottak között. Olykor még ellenőrök és utasok között is. Jó vigyázni, jó tetten érni, és még jobb dolog kiiktatni életünkből ezeket a félreműködéseket. Minden ilyen – önmagunk felett aratott – győzelem egy lépést jelent az előre-felfelében.

Pálcák a kézben, áldás az úton.