Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com (Tarot: Strength)

Kép: pinterest.com (Tarot: Strength)

12-én reggel az Oroszlán jelébe lép a Vénusz. Bizonyos szinten ez hozhat önzést, énközpontúságot a párkapcsolatokban. Érdemes figyelni arra, hogy társaink is fénylő Napocskák, hozzánk hasonlóan. Ahogyan mi vágyjuk a figyelmet és elismerést, ugyanúgy nekik is jól eshet mindez.

Amikor a Vénusz az Oroszlán jelében jár (egyébként meg máskor is), jó lenne fokozottan ügyelni arra, hogy szerelmesünket ne (de egyéb társainkat se) sértsük meg büszkeségükben. Az elismerő szavak ilyenkor mélyebbre mennek, erősebben hatnak. Azt mondják: „figyelek Rád, látlak Téged, és csodálom a Benned élő Isten-tüzet”.

Ha az Oroszlán-minőség magas szintjét támogatjuk társunkban, nem fordul elő, hogy ő az alacsony szintek valamelyikével válaszol. Ha mégis igen, akkor ez csupán annyit jelent, hogy rossz helyen parkolunk, ideje tovább indulni.

A magas szintek: bátorság, igazság(osság) fénye, önuralom (a szó nemes értelmében), hatalom önmagunk felett, termékenység, kreativitás, büszkeség, erő (a szó nemes értelmében), védelem.

Az Oroszlán királyi attribútum, a Vénusz a Szer-elem istennője. Hölgyeknek tehát lehetőség megélni a királynőt (akár párkapcsolaton belül), urak pedig tapasztalhatják a királyi minőségeket. Mindez természetesen kölcsönhatásban, a szeretet alapján. Merthogy az Oroszlánhoz tartozik a Nap, a szív, és végső soron az áradó, kifogyhatatlan szeretet. A Vénusz okán pedig most kihagyhatatlanul fontos, hogy mindezt a lágy, gyengéd női energia segítségével tapasztalhatjuk.

Pálcák a kézben, áldás az úton.