Oldal kiválasztása

A Rend jelében haladó Vénusz emelő inspirációt kap a felforgatás princípiumától. No, ilyenkor mi van?

Ilyenkor, Kedvesek, az van, hogy a Sors szállítja nekünk a tapasztalást: minden rend illúzió, ami nem tartalmazza saját mélységeink ismeretét. A hétköznapokban ez akképpen néz ki, hogy a tökéletesen megkomponált látszat-harmóniákat úgy dúlja szét valami zsigeri, ellenállhatatlan hatalom, mint nyuszifület az atomvillanás.

Kép: wpqsdossier.blogspot.com (Tango Argentino)

Kép: wpqsdossier.blogspot.com (Tango Argentino)

Mert a Sors folyamatos teszt-üzem: mindig ellenőrizzük, vajon tényleg megtanultunk valamit, vagy csak mondjuk? És ellenőrizni legjobban a történések folytán, saját cselekedeteinkből, reakcióinkból lehet.

Magas szinten persze más ízű a nyalóka: a lelkünk mélységének lényeivel kötött szövetség gyorsított pályán emeli életünket. A magas szinten élt szépség és szerelem magához öleli saját mélységeit, saját árnyékait. És itt nem a rosszra meg a bűnre kell gondolni (amik tisztára nemlétező fogalmak), hanem arra, amikor a királylány csumára izzadt lovaglónadrágban is önazonos, nincs szüksége a habos babra.

Ne sajnáljuk az időt és a mászófelszerelést, mert saját mélységeinket (és magasságainkat, ha már itt tartunk) megismerni a Létezés egyik legkifizetődőbb tevékenysége.

Újabb példa: amíg egy nő nem pertu cimbora saját mély, tudatküszöb alatt fesztiválozó vágyaival és ösztöneivel, addig folyamatosan behúzza életébe a rosszfiúkat. De nem a kedvesen szexis rosszfiúkat, akik rajtunk kívül mindenki mással olyanok, de nekünk megmutatják érzékeny lelküket, hanem a kajak gonosz, erőszakos hajlamúakat. A skála széles. A fantáziátokra bízom.

Mindaddig így van ez, amíg a példabeli fehérszemély le nem ül inni a lelkében élő szajhával. És láss csodát: amikor ez a szentséges italozós beszélgetés lezajlott, utána kitisztulnak a kapcsolatai. Nincs már miért felhívni a figyelmét arra, amit már amúgy is tud. A Sors sem nem ostoba, sem nem dolgozik feleslegesen.

Ha megtanultuk, nincs több lecke.

Plusz mostanában jobban érzékeljük saját határainkat felfelé és lefelé egyaránt. És talán rájövünk: a határok arra valók, hogy átlépjük őket.

Késő este pedig jegyet vált a Mars. Mostantól lelkesebben tanulunk, és ha távlatokra kell tervezni, vagy utazás van képben, annak is ideje van.

De ez már egy másik mese.

Pálcák a kézben, áldás az úton.