Oldal kiválasztása
Kép: holyspiritinteractive.net

Kép: holyspiritinteractive.net

Pünkösd hétfő – a csoda tapasztalásának lehetőségén túl – hordozza a lelki dolgok rendbetételének igényét. Ennek a különleges időszaknak a tapasztalatai arról szólnak, hogy elkezdjük használni a bennünk lévő varázserőket. Nem azért, mert most kapjuk meg hozzájuk a beavatást, nem. Ezek az erők eddig is velünk voltak, hoztuk őket magunkkal a láthatatlanból.

Csupán annyi változhat, hogy elhisszük: valóban igaz mindez. A Gondviselésben és a Vezettetésben nem az a poén, hogy van, vagy nem van (merthogy mindenképpen van, akár a gravitáció), hanem hogy bizalommal rá merünk-e hagyatkozni: vigyen, irányítson bennünket választott életutunkon. És ez már ismét tisztára egyéni döntés.

A Hold véletlenül (vicceltem!) épp a reggeli órákban áll együtt az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulus csillaggal. A pünkösd hétfő tehát koncentrált, intenzív szeretet-erőkkel indul. Megmutatkozik, hogy minden szintemelkedés hajtóereje a korlátozások nélkül, ítéletmentesen áradó tiszta szeretet.

A mai ember (kevés kivétellel) ezt az állapotot nem tudja folyamatosan fenntartani a lelkében. Ezzel semmi baj sincsen, hiszen tanulni jövünk a Földre, játszani és tapasztalatokat szerezni – mindenféle tapasztalatot. A lényeg, hogy legyen azért olyan tapasztalatunk, amikor átadtuk magunkat ennek az élménynek. Mert akkor később van mihez visszanyúlni, van egy stabil mérték, amit meg lehet célozni.

Pálcák a kézben, áldás az úton.