Oldal kiválasztása

Annak ellenére, hogy a fordulat csupán naptári, van 2014. első napján egy finom, elegáns, humoros kis fricska. Hogy ugyanis a Kárpát-medence közepén álló délben lesz Újhold. Emiatt tehát mégis igaz erre a napra, hogy fontossá válnak az új kezdetek.

Most jár jól, aki elkészült már, vagy addigra elkészül az összegzéssel.

140101A mostani Újhold üzenete főként az anyagi síkra vonatkozik. Jó esetben megismertük vágyainkat, feladatainkat, tudjuk már, merre van az előre. Most eljött az ideje annak, hogy elinduljunk a kövezett úton, megtegyük az új kezdetek érdekében szükséges lépéseket, konkrét cselekvéshez lássunk az anyag világában.

Biztosak lehetünk benne: most nagyszerű lehetőség nyílik számunkra az előrejutáshoz, a megoldásokhoz. Mert az ösvény végső soron mindig előre-felfelé vezet.

Ha gyökeres változtatást terveztünk, a szerdai nap optimális idő átültetni terveinket a gyakorlatba. A változás, átalakulás értünk történik. Ne gátoljuk (úgysem tudjuk), inkább segítsünk az időknek, körülményeknek változni. Segítsünk gondolatainkat kipöccinteni az évezredes sínekből, hogy a kezdet lendületével esetleg új pályát építhessenek-vághassanak maguknak. Ha kezünk által teremtődni akar valami, engedjük. Képezzük át magunkat akadályból katalizátorrá. Meglepő, mennyire egyszerűen megy.

Most valóban minden, minden lehetségessé válik. (Nem mintha eddig bármikor ne lett volna így. De most talán hajlandóak is leszünk észrevenni.)

Pálcák a kézben, áldás az úton.