Oldal kiválasztása

Éjjel kezdődik egy nagyjából egyhónapos időszak, amikor fontossá válik a rend. Trehányoknak javaslom kibúvóként, hogy a “rend” lehet szellemi és lelki kategória, tehát ha anya azt mondja, hogy rakjunk rendet, felelhetjük azt, hogy mi ezt lelki-szellemi szinten intézzük. Természetesen a spirituális úton járó ember tudja, hogy minden kijelentésének következményéért kizárólag ő a felelős…

Mostanában képesek vagyunk rálátni lelki folyamatainkra és könnyebben tudunk beszélni az érzelmeinkről. Igen, még azok is, akik egyébként aktívan kagylók. Ismerjük meg lelkünket, térképezzük fel érzelemvilágunkat, majd tekintsünk rá logikusan, összegezzük a felfedezéseinket. Néhány papír zsebkendőt bizonyára elhasználunk közben, de különben egész jó móka. A Rend meg talán kialakul időközben magától. Az elvi esély mindenesetre megvan rá.

Kis segítség a lélekrend kialakításához: a rálátó szeretet királyi közérzet, de néha hasznosabb a szeretetnek az elnéző minősége. Amikor valakire kiakadunk (mert megsemmisített, lelkünkbe gázolt, zsarnok, akarnok, verbálisan agresszív, stb.), jusson eszünkbe, hogy (i) a külvilág tükör, (ii) a másik ember is azért van a Földön fizikai testben, mert a saját leckéjével küzd. Ha nem így lenne, már nem lenne itt. De mert itt van: ugyanabban az iskolapadban görnyed, ugyanúgy fáj a háta és gémberes az alfele, mint a mienk.

Pálcák a kézben, áldás az úton.