Oldal kiválasztása

A Vénusz néhány napja átlépett a Szűz jelébe. Ez azt jelenti, hogy (pár)kapcsolatainkban fokozott igény jelenhet meg a rendezetlen szálak kifésülésére. Kedvünk támadhat rendet tenni akár fizikai síkon is, ám (a Neptunusz és a Merkúr szembenállása okán) inkább gondoljunk lelki dolgokra. Jóllehet a végiggondolás és a logika segíthet, azért bölcsen tesszük, ha mindig a lelkünknek (tiszta ösztöneinknek) engedjük át a döntés jogát.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Helye és ideje van a rendező beszélgetéseknek is. Nem lehet elégszer ismételni: az igazság (az önazonosság) olykor (egészen rövid időre) talán lehet fájdalmas egy-két (vagy minden) szereplőnek, azonban hosszú távon nincs, ami egészségesebb és tisztább helyzetet teremthetne.

Érdemes azon kezdeni, hogy kimondjuk az igazságot. Először magunknak. Vagyis az első lépés talán mégis az, hogy befejezzük a hazudozást (az ön- és közámítást), és ezt követően forduljunk az igazság felé. Sokszor könnyebb ezt lépésről lépésre tenni, máskor nincs arany középút, és kénytelenek vagyunk a végletest választani. Aztán rendesen rájövünk, hogy ami történt: a lehető legjobban volt úgy, ahogy adódott.

Oh, majd’ elfeledtem. Kapcsolatokat helyretenni lehet önmagunkban, monológ-szerűen is. Ha pedig elvonulunk egy nyugodt, magányos helyre és gyújtunk egy gyertyát, akkor rég húzódó dolgokat rendezhetünk el „halottainkkal” is. Tudjátok: az elfojtott indulatokban bővelkedő kapcsolatokban pangó energiák egyrészt veszélyesen rágnak belülről, másrészt a bennük rejlő potenciál megfelelő mederbe terelésével mindenki megválthatja (ha akarja) saját világát. A dolgok tisztázásának, kimondásának és helyretételének értékéből semennyit sem von le, hogy az érintettek egy része már(/még) nincs fizikai testben. Ami döntő: a tiszta szándék, az érzelem és az őszinteség.

Az Oroszlán csillagkép égisze alatt minden dolog szól a bátorságról, a szeretetről, és a gerincünk kiegyenesítéséről. Virtuálisan is és a szó szoros értelmében is.

Pálcák a kézben, áldás az úton.