Oldal kiválasztása
Kép: modernmagick.wordpress.com

Kép: modernmagick.wordpress.com

Péntek este áll a Hold pontosan szemben a Nappal. Színezi ezt az állást, hogy a Vénusz lassanként megérkezik az Uránusszal szembe. Ez a telihold tehát a lezárásról, a rendezésről szól, de erősen benne van már a tisztítás és szabadság szele, különösen szerelmi-párkapcsolati téren.

A Szűz-Halak tengely egyik vetülete a befejezés, véget érés, ebből is a méltó fajta. Péntek este érdemes időt szentelni az összegzésnek. Ha megnézzük, minek vagyunk a végén éppen most, rögtön le is vonhatjuk a következtetéseinket. Imígyen átgondolva a dolgok a helyükre kerülhetnek, illetve ha valami még hibádzik, azt – rálátván a gubancra – kezdeményező aktivitással most magunk pakolhatjuk a helyére a „magad uram” jegyében.

Teliholdkor mindig könnyebben látunk rá lelki folyamatainkra, és hajlamosabbá válunk az érzelmi kilengésekre. Jó, ha észben tartjuk, hogy a kilengés nem mindig baj (gondoljunk akár a hintára, akár az ingákra). A baj akkor kezdődik, ha a palinták kicsúsznak uralmunk alól és önálló életet kezdenek élni.

Érzelmekre fordítva ez úgy néz ki, hogy ha jönnek az lelki végletek, akkor alávetem magam nekik anélkül, hogy menekülni akarnék a helyzetből. Átengedem őket magamon (hölgyeknek különösen fontos a testi, fizikai szintű megélés), ugyanakkor mintegy külső szemlélőként megfigyelem magam, a reakcióimat, az érzelmi mintázataimat. Ezekből sokat lehet tanulni, és segítenek is a rendezésben. A fókuszban sokszor a múlttal kapcsolatos helyzetek lesznek, abban az olvasatban, hogy elhagyni egy lejárt, és/vagy méltatlan szituációt.

Pálcák a kézben, áldás az úton.