Oldal kiválasztása

A kedd gondolatkoncentráció szempontjából optimális nap lesz. Mivel a koncentrációs gyakorlatok a spiritualitás mostohagyermekei, kedves kötelességemnek érzem, hogy felhívjam rájuk a figyelmet. Jelen világunk ugyanis kizárólag a figyelem szétszórását ösztönzi. Gondolataink ereje, ez a bennünk rejlő hihetetlen potenciál ebből következően porlasztva, elfecsérelve végzi nap nap után.

140114Amikor azonban elkezdünk koncentrációs gyakorlatokat végezni (nem, nem mondtam, hogy könnyűek vagy élvezetesek már a kezdetektől, viszont az eredményért, ami az úton vár, mindenképpen megéri), észre fogjuk venni, ahogy ez a rengeteg erő a szolgálatunkba áll, és megkönnyíti mindennapjainkat.

Ezen kívül ott a kommunikációban rejlő lehetőség: most képesek vagyunk lényeglátóan fogalmazni; szabatosan, egyértelműen, sallangok nélkül átadni gondolatainkat. Becsüljük meg és használjuk ki az élet ezen lehetőségeit!

Persze a gyakorlatok másik fontos ösvényéről, a meditációról se feledkezzünk meg, mert most a meditáció és az álomban kapott üzenetek egyaránt a lelkünk mély bugyraiban tárolt kincseinket hozzák felszínre, ami szintén nem lényegtelen.

A keddről szerdára virradó éjjelen érkező álmaink segítik a távlatokban való tervezést, ötleteket közvetítenek a jövőre nézve, illetve, amennyiben van kérdés bennünk tanulnivalókra vonatkozóan (akár a múlt tanításaival, akár továbbképzési, fejlődési lehetőségekkel kapcsolatban), erre is választ adhatnak a kora hajnal álomüzenetei.

Akár álmaink, akár gondolataink mondanivalójára hangolódunk rá, érezni fogjuk, hogy minden üzenet, a belső hang minden suttogása az előrelépést célozza életünkben.

Pálcák a kézben, áldás az úton.