Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com (Tarot)

Kép: alphacoders.com (Tarot)

Szerdán javában tart már az erő és a koncentráció princípiumainak kapcsolata. Ilyenkor könnyebbnek érződik, hogy erőinket, érzelmi energiáinkat egy meghatározott célra összpontosítsuk. Mind lelki, mind gondolati területen érvényes ez: meghatározott gyakorlatokkal nagyítólencse módjára gyűjthetjük fókuszba erőnket, hogy aztán irányítottan használjuk a sugarat saját életünkben.

Érzékelhetjük úgy is, hogy valamilyen tudati gát, szellemi korlát fogja vissza erőnket, lendületünket. Ha ez így igaz, akkor a korlátokat (amennyiben haszontalanok fejlődésünk szempontjából) a lelkünkben ébredő erő, elszántság segítségével meg is haladhatjuk.

Mostanában ismét van lépkedős üzenet is: lelkünk ereje, az érzelmeinkben tárolt (és bölcsen felhasznált hajtóerő) adja meg azt a lendületet, amely a fizikai síkon, konkrét értelemben megtett lépésekhez szükséges. Nyugodtan segítségül idézhetjük lelki folyamatainkban azt a kikristályosodott tudást, amit eddig összegyűjtöttünk.

Az élet egyik titka, hogy minden mozgás tanulás, hogy minden út lépések egymásutánjából áll, és tök mindegy, hogy ezek a lépések mekkorák. A lényeg, hogy amennyire lehet, elkerüljük a megkövülést, becsontosodást.

Pálcák a kézben, áldás az úton.