Oldal kiválasztása

Az asztrozófiában azt mondjuk, hogy minden dolog kezdetében benne rejlik a dolog egészének üzenete, tömény formában. Tehát a házasság egészére lehet következtetni az esküvő napjának hangulatából, körülményeiből.

Ha így nézzük a következő hetet, sőt, az egész decembert, nincs is más dolgunk, mint elégedetten hátradőlni és fahéjas tejcsokival futtatott mandulát majszolgatni.

Ugyanis a holnapi napon (az év 49. hetének, egyben a december hónapnak első napján) éri el a Nap a Skorpió csillagkép szívét, az Antarest, aki a Világ egyik oszlopaként, ugyanakkor a Tejút egyik oszlopaként is ismert. A vonatkozó idea pedig az isteni Szeretethez való kapcsolódás képessége.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Kódfejtés után mindez annyit tesz, hogy az elkövetkező időszak az áradó, feltételt nem ismerő, kimeríthetetlen, végtelen és egyetemleges Szeretet jegyében indul. Mégpedig nem az emberi oldalról, amely olykor megbillen, ahova be-becsúszik egy-egy ki- vagy feltétel. Mostan az isteni oldal közelít felénk.

Nyitott szívvel élve alkalmunk nyílik rálátni ennek a minőségnek, ennek az állapotnak a lényegére. Világossá válik, mit jelent a valódi Szer-etet. (A „szer” szótő a magyar nyelvben isteni rendet jelent.) Hagyatkozván erre az áramlatra, cselekedeteinket a társaink és önMAGunk iránti elfogadás, szeretet hatja át. Elkezdjük azokat a megoldásokat keresni, ami másoknak is örömet okoz. Az elakadásokat, dacdugókat felváltja a friss élet áradása. A külvilág (ha eddig nem tette) elkezdi a kedvesebbik arcát mutatni felénk. Mert rájövünk, hogy minden örömteli tapasztalatnak az eredője ez az egyszerűségében is mindenható VAN-élmény, amely az eredeti terv szerint az Isten-ember természetes, alapértelmezett állapota.

Holnap tehát házi feladat és gyönyörű lehetőség: átérezni, szívünk mélyéig elérni hagyni, tapasztalni és belső valósággá tenni, mit jelent az Univerzumban pulzáló, azt éltető végtelen Szeretet. Hiszen ahogyan fizikai szinten az emberi test motorja a szív, az éltető táplálék az azon keresztül közlekedő véráram, úgy az ember-is-ég tágasabb lakhelyére értelmezve is igaz ez: a szívcsillagok a szeretet más-más aspektusait jelenítik meg; a Kozmosz hajtóerejére emlékeztetnek bennünket, amely élteti örökfényű szellemünket, lelkünket, és végső soron fizikai testünket. Ez az erő pedig semmi más, mint a hótiszta, végtelen Szeretet.

Ezen a napon engedjétek át Magatokat, hagyjátok átfolyni lelketeken, fürödjetek benne, és mindenféle akadályoztatás nélkül továbbítsátok ezt a gyógyító tisztaságot a többieknek. Játsszatok vele, nevessetek sokat. A Szeretet csodája saját értelmezésem szerint nem valami komoly, szenvelgő, elvont érthetetlenség. Hanem maga a vidám, humoros, játékos Élet.

Hogy mit jelent „engedni”? Ez sem bonyolult. Engedni annyi, mint hagyni. Nem ellenállni annak, ami természetes. A többit aztán lelkünk tudni fogja.

Pálcák a kézben, áldás az úton.