Oldal kiválasztása

Még vasárnap este (a Holddal képzett gyönyörű együttállásban) a Mars átlép a Skorpió jelébe, imígyen „hazatérve”. Ezen kívül az egész jövő hét slágertörténete a Nap-Plútó együttállás lesz, a Bak jelében.

Honnan is kezdjük hát?

Életem Kutyája, amint veszedelmes

Életem Kutyája, amint veszedelmes

Az elkövetkező napokban sem hiányoljuk majd a szexualitást, és az ösztönerők, mélyről jövő késztetések is tiszteletüket fogják tenni. Teszik ezt jobbára azért, hogy ismerjük fel őket és tegyünk velük valamit. A „valami” alatt elsősorban nem hárítást és elfojtást értek. Az, hogy úgy teszünk, mintha egy késztetés, érzelem ott sem lenne, nem előrevivő magatartás.

Életem Kutyája alkalmas lesz szemléltetésnek.
Elvileg a vérében van a medvevadászat és a gladiátor-harc. No most ehhez képest kb. annyi vérszomj van benne, mint egy bolyhos kölyökmacskában. Ezért aztán amikor séta közben felverünk egy fácánt (vagy egy nyuszit), az első dolga, hogy ijedtében ugrik egyet (ha megfelelően fáradt, akkor csak egy picit), majd látványosan elfordítja a fejét, kifejezvén: „milyen nyúl? Pont nem láttam, mert ezt a fűszálat vizsgálgattam a másik oldalon.” Ezzel csak az a probléma, hogy (i) meg sem próbál természete szerint viselkedni, (ii) az én szememben nagyon nevetségessé válik, rendesen ki is szoktam nevetni.

Ettől persze szeretni nem szeretem kevésbé.

Pálcák a kézben, áldás az úton.