Oldal kiválasztása

Szombaton a szabadság inspirációja főleg lelki, érzelmi dolgokban jelenik meg. Hirtelen szorosnak érezhetjük az eddig biztonságot jelentő kötelékeket és hajlamossá válhatunk megkérdőjelezni még a kérdőjelet is. Nem baj. Így a jó. Olykor ideje van próbálgatni a szárnyainkat, ideje új vonatkozási rendszereket kiépíteni, amikor a régieknek lejárt az idejük.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

A hétvégén a gondolati erők is a szabadság szolgálatában állnak. Rengeteg új ötlet érkezik a másik létsíkokról, és most is csak rajtunk múlik, mennyit hallunk meg ebből. A tanulás is könnyen megy, akár tankönyv, akár élethelyzet szállítja a tananyagot.

A spiritualitás területén is találkozhatunk új szellemi, gondolati irányokkal. Természetesen ezek csak számunkra lesznek újak. A „nincs új a Nap alatt” a spiritualitásra is vonatkozik. Sőt, arra főleg. De azért nem mindegy, hogy melyik kor milyen értékeit poroljuk le újra, hogy a lelkünk részévé tegyük. A mai kor emberének szinte végtelen számú út áll rendelkezésére, amiből választhat. Talán ezért olyan sok a döntésképtelen lélek. Pedig az út többnyire világos. Ha mélyebben vizsgáljuk a lehetséges válaszutakat, láthatjuk, hogy az ezerféle ösvény csak illúzió, és érezzük, melyik az az egy, amelyik a mi lábunk után sóvárog.

Pálcák a kézben, áldás az úton.