Oldal kiválasztása

Július 16-18-ig a Merkúr és a Vénusz szorosan együtt fog állni az Oroszlán jelében. Ezen idő alatt közvetlen tapasztalatokat szerezhetünk a szép, gyengéd szavak hatalmáról. Azért fontos hangsúlyozni a szép szavakat, mert a romboló, bántó, sértő szavak (és gondolatok) hatalmáról nap nap után, sokszor tudatosságunkon kívül tapasztalunk. Ott is, ahol nem is keresgéltünk.

Kép: interlochenpublicradio.org (The Beauty and the Beast)

Kép: interlochenpublicradio.org (The Beauty and the Beast)

Ahogy a figyelem, úgy az érzelemmel átitatott, őszinte szavak is hatalommal bírnak. Általuk erősíthetünk, gyógyíthatunk, gerinceket segíthetünk kiegyenesülni.

Sokszor történik, hogy az Isten-gyermek elfelejti, milyen klassz, milyen nagyszerű. Mert bedarálják a mindennapi harcok, az apró-cseprő problémák. Ilykor nagyon jól jön valaki, aki emlékeztet. Fontos, hogy ha a szavak hatalmi ágát vágyjuk gyakorolni, kizárólag igaz dolgokat mondjunk. Olyan jelzőket, olyasmiket, amiket teljesen igaznak érzünk, semmit se mást. Ha nem így tennénk, szavaink gépies hízelgésbe, üres és hatástalan mantrázásba fordulnának. Abból meg van elég már.

Amikor elmondjuk társunknak (vagy társainknak), hogyan látjuk őket, az még csak a gyakorlat egyik (munkásabb) fele. A jutalom az, hogy láthatjuk, ahogy elmosolyodnak, kihúzzák magukat, és öröm költözik a szívükbe. Aztán pedig az, hogy elkezdnek automatikusan, minden további ráhatás nélkül méltóvá válni ezekhez a (néha elfeledett) jelzőkhöz, minőségekhez. Kell-e mondjam, hogy a becéző szép szavak is alapvetően a női eszköztár részei?

A művészet: meglátni Benne a rejtett valóságot, önMAGa zár alá rejtett fényét, hogy az aztán a külvilágban is alakot ölthessen.

Imígyen tehát gyógyít a figyelem, így dédelgetnek a szép és őszinte szavak. Nehogy elhiggyétek, hogy szavakkal nem lehet világot váltani!

Pálcák a kézben, áldás az úton.