Oldal kiválasztása

A naptári év második hajnalán a Merkúr átlép a Vízöntő jelébe, ezzel szellemi síkon beköszönt a spontaneitás, különlegesség, váratlan zsenialitás. Ezt az áramlatot akkor tudjuk a lehető legjobban kiaknázni, ha ügyelünk arra, hogy gondolatainkban túlnyomórészt a tiszta (tisztázott, megtisztított) minőségek jelenjenek meg.

Kép: katmary.deviantart.com (Free Spirit)

Kép: katmary.deviantart.com (Free Spirit)

Ismét kézzelfoghatóvá válik az alaptézis: gondolataink teremtik környező világunkat.

Az érkező időszakra jellemző lesz a játékosság, és a fokozott kíváncsiság. Emellett érzékeny témává lényegül a szabadság – itt most főként szellemi-gondolati értelemben.

Gyakorlat haladóknak: akinek van kedve, megvizsgálhatja, hogy a sajátjának vélt gondolatok, szellemi klisék közül melyek azok, amelyek valóban tőle erednek, és melyeket vett át rágás nélkül a külvilágból (ide számol a szülői sulykolás, morál, véleményformáló akármik és köztiszteletnek örvendő orákulumok).

Amikor szabadságról gondolkodunk, vajon a valódi ideához igyekszünk minél közelebb kerülni, vagy készséggel, önként alkuszunk meg a hosszabb pórázzal a kényelemért, biztonságért, látszatért cserébe? Vajon alibizünk, vagy valóban Sorsunk útját járjuk a lehető legmagasabb szinten, ahol végső soron egyetlen esélyünk van rátalálni a valódi szabadságra – jelentsen az bármit saját lelkünknek…

Jól vigyázzatok, Kedvesek! A régi bölcsesség szerint: ha kértek, kaptok; ha kerestek, találtok…és ha kérdeztek, érkezik a válasz. És van úgy, hogy ez a válasz nem a kényelmes fajtából való. Sőt. A legritkábban onnan való.

Ettől szép.

Pálcák a kézben, áldás az úton.