Oldal kiválasztása

Aki sokáig alszik 27-én reggel, Újholdra ébredhet. A Nap fénye miatt valószínűtlen, hogy látszik majd a Hold, de nyugodtan odaképzelhetjük a Nap köré, amint vékonyka és szépséges. Mindezt a Tejúton.

Hold: szeged.mcse.hu

Hold: szeged.mcse.hu

A hivatali rendben dolgozók eheti utolsó munkanapja (a többieknek: a péntek) egész nap a megújulásról és az új kezdetekről szól. Ilyenkor érdemes levedleni az elhasznált, merev és szűk bőröket, ránk kövült vigyorainkat.

A mártírság is kezd kimenni a divatból, hiába nem hajlandók sokan észrevenni. Ebből a szempontból a mártírság makkos cipőnek tekinthető.

Egy-egy pohár kiváló minőségű bor mellett átgondolva jelen helyzetünket, emelő inspirációkat kaphatunk. Amikor saját, szeretettel készült borunkat ízlelgetjük (na jó, ismerős bortermelő még határeset, de ilyenkor is kötelező pár kedves szót váltani), és ismerjük a hogyanját, a bor kitisztítja tudatunkat, élesebbé teszi belső látásunkat, miközben csupán a hideg logikát, racionális kockaságot tompítja el. Nem minden Neptunusz-érintettség jó erre, de mostanában lehet kísérletezni.

A fogékonyabb közönség számára ez a hétvége új felfedezéseket tartogathat a spiritualitással kapcsolatban is. Olykor hasznos nézőpontot váltani, és valami olyanba kezdeni, amit csak merész álmainkban mertünk elképzelni. Kaptafákat itt se alkalmazzunk: van, akinek az ejtőernyőzés jelenti korlátai meghaladását, és van, akinek még ennél is nagyobb lépés, hogy megkérdezze egy ismeretlentől, mennyi az idő. A lényeg nem a lépéshossz, hanem a haladás ténye.

Pálcák a kézben, áldás az úton.