Oldal kiválasztása

Szerdán együtt zenél lélek és értelem.

Figyelem! Aki ötletekre vár, most kis túlzással semmi más dolga nincs, mint befelé figyelni. Lelkünk sugallatai és megérzéseink most azt az üzenetet közvetítik, hogyan teremtsük meg az anyagi világban a szabadságot. A ráérzékeléses foglalatosságok (álmok, meditáció) anyagi helyzetünk megoldásait rejtik, és aki nem rest megfejteni saját szimbólumrendszerét, az előtt nyilvánvalóan és egyértelműen megjelenik a kivilágított ösvény előre-felfelé.

131204Ezen a napon egyszerre van jelen a rendből táplálkozó erő és lendület, valamint az új kezdetek szolgálatában álló zseniális megoldások, szokatlan ötletek inspirációja. Szabad választásunkon, saját akaratunkon múlik, mit valósítunk meg ezekből az anyagi világban.
Írok példát.
Dönthetünk úgy, hogy az elmúlt időszakban bennünk megszületett rend(szer)ből fakadó erőnket állítjuk valamely bevillant (zseniális) ötletünk megvalósítása szolgálatába. Érzelmi energiánkat átalakítjuk és az anyag világában, fizikai síkon megjelenő teremtéssé formáljuk. Vagy áttesszük a hangsúlyt az értelmi kommunikációról a lelki emeletekre, felvállalva érzelmeinket. Koncentrálunk lelkünk szavára, érzelmeink suttogására és kézzelfogható eredményeket zsebelünk be, melyek segítenek bennünket valami új, valami friss minőség megkezdésében.

Ugyanezt az energiarendszert egészíti ki az az aspektus, amely lehetővé teszi, hogy ne csak lelkünk sekély vizein ténferegjünk, hanem alámerüljünk a sötét, titokzatos mélységekbe. Jó, ha tudjuk, hogy a mélységekkel való találkozás többnyire elkerülhetetlen: vagy mi merülünk, vagy ők bukkannak.
Előbbi esetben mi határozzuk meg a merülési sebességet és mélységet. Nem teljesítünk többet, mint amennyit elbírunk, amennyit képesek vagyunk feldolgozni. A második esetben azonban a mélység lényei – ha úgy tetszik: belső démonaink – magukhoz ragadják a kezdeményezést, ők döntik el, hányan és mikor jönnek. Ezekből lesznek aztán az olyan kényelmetlen találkozások, amikor a hóember olvasztja el a tavaszt és a porördög kergetni a suvickladyt. Ennél sokkal elegánsabb, ha kezünkbe vesszük a sorsunkat és úgy döntünk, hogy a meditációs gyakorlatok, álomértelmezés révén közelebb jutunk magunkhoz. Jut eszembe: a szerdai nap (minő véletlen!) pihe-puha fészke, összkomfortos melegágya a misztikus tevékenységnek.

Pálcák a kézben, áldás az úton.