Oldal kiválasztása

A 2015. esztendő (is) csodálatos égi üzenettel indul. Az év első napjával kezdődő időszakban megint csak lehetőségünk van arra, hogy a gyakorlatban hasznosítsuk mindazt, amit az előző időszak beavatásaival tanultunk. A Nap ezekben a napokban lép le az Istenek Útjáról, tehát cselekedeteinket áthatja a magasabb világok inspirációja, az isteni ihletettség. No persze akkor, ha úgy választjuk.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Életünk egyik legfontosabb inspirációja változatlanul a magas tudás megszerzése általi fejlődés, előrelépés. És az anyagban való teremtés. Ebben az időszakban élesen elkülönülnek az ösvények. Van, amelyen a Szeretet Bölcsessége az iránytű, és van, amelyen az önzés. Ez a két út nem átjárható.

Tévedés viszont, hogy ahol szeretet van, onnan hiányzik a jólét, a jól-lét, a bőség. Ez talán a földi létezés egyik legnagyobb átejtése. Ahol a szeretet áradni tud, ott semmiben nincs hiány. Ez (is) jelzi nekünk, hogy jó irányban haladunk.

A Hold a Bika jelében, és a Bika csillagképében vándorol. Január első napja tehát remek alkalom a teremtésre, a teremtő meditációkra. Aki végig tudta gondolni, mit ért el az előző időszakban és mit vágyik elérni a következőben, ezeket a vágyait jó eséllyel elindíthatja az anyagba születés útján. Hiszen tudjuk már: a látható gyökere a láthatatlanban van.

A lélek igazsága, az aktív teremtőerő visz el bennünket a szabadsághoz. A szabadság először gondolati, és csak utána anyagi kategória. A sorrend nagyon fontos.

Elsején pihenés van. Érezzetek rá, gondoljátok át, hova vezet az út, amin vagytok. És ha gondoljátok, gyorsítsatok. Váltsatok sávot. Váltsatok irányt. Váltsatok járművet. Vagy maradjatok. De mindig-mindig tudjátok, hogy az utazás valamennyi paraméteréről, minden áldott pillanatban Ti határoztok.

Ez a dolog játék-része.

Pálcák a kézben, áldás az úton.