Oldal kiválasztása

A péntek kulcsszavakban: feltétel nélküli szeretet, erő, önlegyőzés, kapcsolatok rendezése.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Kicsit bővebben: A Vénusz a Regulus fényében fürdik, mielőtt átlépne a Szűz zodiákusi jelébe. Amennyiben rendbe kívánjuk hozni egynémely kapcsolatunkat, úgy azt most azzal a szeretettel tehetjük, amely nem köt, hanem old; nem terhel, hanem felemel; nem beteggé tesz, hanem gyógyít, és így tovább. Képesek leszünk olyannak látni társainkat, amilyenek valójában. Képesek leszünk azt tenni, vagy mondani, ami Nekik jó, még akkor is, ha ellenkezik azzal, ahogy mi szeretnénk.

Ez nagy dolog. Erő kell hozzá. És – micsoda véletlen! – ezen a napon az Univerzum valamennyi ereje segítő rendbe sorakozik annak érdekében, hogy képesek legyünk megtenni az olykor kemény és nehéz lépéseket. De lényeges, hogy az erők most a tetteket, a cselekvést támogatják. Azt mondják: „menj oda!” „mondd meg!” „tedd meg!” „tegyél érte!”.

A sültgalamb-várást semmilyen erő nem segíti szívesen. A cselekvő szeretet ezeknek a napoknak hangsúlyos momentuma.

Ha jól figyelünk szívünk hangjára, megmutatkozik a mód, amit és ahogyan tennünk kell. És ha elhatározzuk magunkat, minden kétség nélkül legyünk biztosak abban, hogy elegendő erőnk van végigvinni, bármi legyen az. Egészen addig, amíg vezérlő elvként a feltételt nem ismerő, támogató szeretet ragyog előttünk.

A most uralkodó szeretet-elv nem lágy, nem cseppfolyós. Most a határozott, erős szeretet ideje van, aki messzebbre néz (múltba is, jövőbe is), többet lát, és ha szükséges, kemény azért, hogy alap lehessen, és szilárd azért, hogy támasz lehessen. Ez a szeretet-energia időlegesen alkalmas arra, hogy megossza a terheket, hogy könnyítsen azok hordozóján.

Ez a minőség már nem kezdő gyakorlat. Hiszen csak az a lélek képes erre, aki saját terepén egyszer (vagy többször) már győzelmet aratott önmaga felett. Győzelmet pedig csak belső küzdelmek után tudunk aratni. Jusson mindig eszetekbe: a magas szint az önlegyőzés; a valódi harcos sosem kifelé küzd.

Ehhez bátorság is kell, nem kevés. Nem mondtam volna? Bátorságot is kapunk éppen annyit, amennyi feladataink véghezviteléhez kell.

Pálcák a kézben, áldás az úton.