Oldal kiválasztása
Kép: lazypenguins.com

Kép: lazypenguins.com (Aries)

20-án hajnalban kezdetét veszi a tavasz. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Nap egy szolid loccsanással elhagyja a Halak jelét, és átszökken a Kosba. Közben a Vénusz együttállásba keveredett a Neptunusszal, így biztosítván a varázslatokat az érkező vasárnap közé.

Az évkörön négy kezdetet tartunk számon, de valahogy a közvélekedésben a tavaszpont jelzi a legkezdetebb kezdetet. Ilyenkor indul el látványosan az élet, a búvó rügyek egymás után kipattannak; egyik napról a másikra borulnak virágba a fák. A mi életünkben is most van ideje az új kezdeteknek, a cselekvésnek. Időszerű most belefogni régen vágyott-dédelgetett álmaink megvalósításába. Az égi erők tánca támogatja a tetteket, a mozgást. És igen: az akaraterő is megnő, intenzívebbé válik ilyenkor. Bölcsen tesszük, ha magunk javára fordítjuk.

A Napot uraló Mars a Nyilas jelében jár, ezért tehát az igazság (és a magas szintű gondolatiság) át- meg átszövi a kezdődő dolgainkat. Jellemző még erre az állásra a szép kezdet, a szerencse és a bőség.

A Vénusz és a Neptunusz kettőse arról mesél, hogy igényünk van a művészetre, abból is a transzcendens, illetve a mélylélekre ható fajtára. Fogékonyabbak vagyunk a fantasztikumra, és elmosódik a határ mese és valóság között. Most is okosan tesszük, ha figyelünk álmainkra.

Természetesen a kapcsolatok világa sem marad ki a szórásból (miért is tenné?): pezsegnek a szexuális energiák, és – magas szinten megélve – tapasztalhatjuk a szerelem már-már okkult valóságát.

Ha úgy választjuk, természetesen megjelenhet a ködösítés, bizonytalanság és megtévesztés párkapcsolaton belül is. De nem látom be, miért választanánk úgy, amikor pontosan ugyanezzel az erővel dönthetünk meseálmaink megélése mellett is.

A választás minden pillanatban a mienk.

Pálcák a kézben, áldás az úton.