fbpx
Oldal kiválasztása
Kép: wild-wonders.photoshelter.com

Kép: wild-wonders.photoshelter.com

Első látásra nem sok közös látszik lenni a medvében és a hóvirágban, pedig mindkettejük viselkedése kapcsolatba hozható a tavasz beköszöntével.

Ha van otthon hóvirágunk, örüljünk neki! (Nekem nincs, pedig nagyon szeretnék.)

Ha van otthon medvénk, figyeljük meg, hogy viselkedik! (Nekem nincs medvém, és ez jól van így.)
A hagyomány szerint, ha a medve előjön búvóhelyéről ezen a jeles napon, és meglátja az árnyékát, visszabújik aludni, mert messze még a tavasz. Ha azonban nem látja meg árnyékát, kint marad, mert vége a télnek.

Akinek van kedve és türelme (és szeretne hamar tavaszt), kicselezheti a medvéjét. Például ha süt a nap, bekötheti a szemét, hogy ne lássa meg az árnyékát. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a bekötött szemű medve nem csak az árnyékát nem látja, hanem semmi mást sem, tehát készüljünk fel, hogy gyakorta nekimegy majd a virágállványnak, kertitörpéknek és óvatlan háziállatoknak (attól függően, mi kerül az útjába). A bekötött szemű medve adott esetben nagyobb fejtörést okozhat, mint a késlekedő tavasz.

Megtehetjük azt is, hogy ha a medve elhagyta a téli szállását, egyszerűen eltorlaszoljuk a visszavezető utat, hogy ne tudjon visszamenni aludni. Ilyenkor persze tekintetbe kell venni, hogy az álmos medve – miként az álmos asztrozófus – mogorva. Készüljünk fel komoly verbális (és akár fizikai) ütközetekre, amennyiben nem hagyjuk medvénket (vagy asztrozófusunkat) igény szerint pihenni!

Egyebekben még mindig érvényes a spiritualitás megtapasztalása a művészetekben, szerelemben és szexualitásban. Az esti órákban pedig az Oroszlán jelébe lép a Hold, mely égi elhelyezkedés bátorságot és elszántságot generál a lelkünkben. (Itt jegyzem meg, hogy ha eredetileg nem voltunk bátrak, akkor ne packázzunk semmiféle medvével, mert az este 7-kor kezdődő bátorság egy délelőtti konfliktus esetében már nem ér semmit. Részint, mert akkor már a sötétség miatt nincs is árnyék, részint mert a medve – az asztrozófussal ellentétben – nem képes elhalasztani indulatait, amíg a partner összegyűjti a bátorságát a konfliktus rendezéséhez.)

Pálcák a kézben, áldás az úton.