Oldal kiválasztása
Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Hétfőn napközben teljesedik a Hold. Az égi tünemény az Ikrek-Nyilas tengelyen kezdődik, és a Rák-Bak tengelyen végződik – a Tejúton. Ez a csillagtánc az érzelmi-lelki dolgok megismerését, az ezekről való mind teljesebb tudás megszerzésének igényét vetíti előre. Aztán jön a lelki fejlődés, az érzelmi blokkokra való rálátás lehetősége. Anyaság, teremtés, kígyóerők, ösztönök, szexuális energiák.

Például.

Ehhez jön még az asztrológiai nyár kezdete a hétfőről keddre virradó éj közepén.

Ez a hétfő este több szempontból különleges lesz. Megjelennek az áradó érzelmek, a csúcsra járatott tudásvágy, valamint a múlt fontossága, a titkok napvilágra kerülése, és a Fénnyel átitatott kezdetek. A napfordulat ideje hozza a tisztító-teremtő tűzszertartásokat. Mivel ezen a napon az anyagba hívó erők aktívabbak, mint máskor, ezért a szokásosnál is jobban érdemes odafigyelni gondolatainkra, és egyáltalán: annak pontos megfogalmazására, mit szeretnénk, mire vágyunk, vagy éppen mitől félünk.

Általában is igaz, hogy könnyebben valósul meg, ami mögött érzelemtől fűtött gondolat van. Hát még most… és ez ugyanúgy érvényes félelemre, mint szeretetre. Akkor talán bölcs dolog most tiszta vágyainkra összpontosítani, semmint aggodalmainkra, vagy félelmeinkre.

Ugye?

Valószínűleg nem véletlen, hogy az évkörön a legrövidebb éjszaka a Szer-Elem egyik fontos ünnepe. Ki tudja? Még az is lehet, hogy a régiek tudtak valamit…

Pálcák a kézben, áldás az úton.